Външният министър на Австрия Александър Шаленберг коментира пред Франс 24

...
Външният министър на Австрия Александър Шаленберг коментира пред Франс 24
Коментари Харесай

Шаленберг: Путин вероятно никога няма да спре да отрича съществуването на Украйна

Външният министър на Австрия Александър Шаленберг разяснява пред " Франс 24 " последните мнения на съветския президент, че Русия би трябвало да " вземе назад " земи, които в миналото са били претендирани от Русия - казвайки, че Владимир Путин " евентуално в никакъв случай няма да спре " да отхвърля съществуването на Украйна.

След като двама британци и един мароканец бяха наказани на гибел от съд в самопровъзгласилата се подкрепяна от Русия Народна република Донецк в Източна Украйна, Шаленберг осъди решението: " Това са военнопленници... замяна на пленници е това, което е належащо. Тези типове показни процеси са тъкмо противоположното и са изцяло неприемливи. "

Австрийският външен министър продължи да акцентира нуждата от единение на Европейски Съюз след сложен интервал на договаряния, преди блокът да контракти последния си пакет от наказания: " Трябва да сме наясно, че Москва, Пекин и други ни следят. Ние сме страхотни в Европа да демонстрираме нашите разделения, а в този случай единството е основната дума и ние би трябвало да покажем това единение, изправени пред тази експанзия. "

Шаленберг също по този начин отбрани продължаващите дипломатически старания на Австрия с Русия и продължи да признава, че страната му е била " наивна " във връзка с Русия в предишното.

Накрая, запитан за упоритостите на Украйна да се причисли към Европейския съюз, министърът прикани Европейски Съюз да " намерения по-усилено по какъв начин да направи Украйна част от европейското семейство ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР