Външният министър Буяр Османи, коментирайки съобщенията, че Gulliver Airlines спира

...
Външният министър Буяр Османи, коментирайки съобщенията, че Gulliver Airlines спира
Коментари Харесай

Османи: Линията София-Скопие спря заради българското правителство - то обеща да я финансира

Външният министър Буяр Османи, разяснявайки известията, че Gulliver Airlines стопира продажбата на билети за самолетната компания София-Скопие, сподели, че съгласно негова информация прекъсването най-вероятно се дължи на договарянията на компанията с българското държавно управление за субсидиране.

Когато преглеждахме този въпрос, обсъдихме два разновидността. Първият вид беше да бъде напълно комерсиален, т.е. дали ще има интерес от пасажери, а вторият вид - да бъде субсидиран от държавните управления и Република България пое задължението да субсидира линията. Мисля, че първата фаза беше опит да се види комерсиална доходност. Според моята информация считам, че това прекъсване е развой на договаряния сред компанията и държавното управление дали ще има поддръжка или не, сподели Османи.

Според него би било добре работата на тази самолетна компания да продължи.

Част от медиите, базирайки се на профилирания самолетен портал " Екс Ю Авиейшън ", оповестиха, че от 21 май продажбата на самолетни билети за полета София-Скопие ще бъде спряна заради нерентабилност.

Авиокомпанията София-Скопие стартира работа през март, а основаването й е резултат от съглашение сред взаимните държавни комисии на България и Македония.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР