Външните тоалетни вече са забранени в Румъния в населените места,

...
Външните тоалетни вече са забранени в Румъния в населените места,
Коментари Харесай

Румъния забрани външните тоалетни, налага драстични глоби

Външните тоалетни към този момент са неразрешени в Румъния в обитаемоте места, където съществува канализация, а румънците, които не се съобразят с наредбите, са застрашени от санкции до 4000 леи (1650 лева), оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

Според циркулярно писмо, изпратено от министерството на районното развиване и обществената администрация до кметовете на обитаемоте места, потребителите - физически и юридически лица, в това число такива, които имат лична водоснабдителна система, са задължени да се свържат към публичната канализационна система.

Министерството припомня, че страната рискува против нея да бъде стартирана наказателна процедура за неспазване на европейска инструкция, предвиждаща всички семейства в обитаеми места с над 2000 поданици да бъдат свързани към канализационна система. Срокът за използване на тези разпореждания е бил 31 декември 2018 година

Цитираният източник прецизира, че при положение на неспазване на закона се плануват санкции сред 2000 и 4000 леи.

Според Евростат в Румъния има 8,89 милиона жилища, от които 3,98 милиона са в селата. От тях 2,9 милиона имат достъп до канализация, само че единствено 2,2 милиона са свързани към нея, което значи, че близо 1,8 милиона жилища не престават да употребяват тоалетни на двора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР