Външните министри на всички 27 държави-членки на Европейския съюз се

...
Външните министри на всички 27 държави-членки на Европейския съюз се
Коментари Харесай

Външните министри на ЕС в украинския Киев за безпрецедентна среща в чужбина

Външните министри на всички 27 държави-членки на Европейския съюз се срещат в разкъсваната от война Украйна на първата си среща отвън границите на блока, демонстрирайки поддръжка за Киев. < /p>

Необявената намира се организира, до момента в който украинското държавно управление упорства да се причисли към Европейски Съюз в бъдеще, на фона на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна, което е в 20-ия си месец.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Руско-украинска война: Списък с основни събития, ден 586 Байдън споделя, че Съединени американски щати „ няма да си тръгнат “ от Украйна на фона на бюджетни разтърсвания Украйна изкушава западните производители на оръжия с проект за „ огромен боен център “ завършек на списъка

„ Свиквам през днешния ден министрите на външните работи на Европейски Съюз в Киев за първата по рода си среща на всичките 27 държави-членки отвън Европейски Съюз “, сподели висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел в обява в обществената медийна платформа X в понеделник.

„ Бъдещето на Украйна е в границите на Европейски Съюз “, добави той.

Висши чиновници от столиците на Европейски Съюз постоянно са посещавали Киев от началото на войната, само че това е първият път, когато публична среща на върха на Европейски Съюз се организира в украинската столица.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба приветства срещата на министрите „ в бъдещите граници “ на Европейски Съюз в обява в обществената медийна платформа X.

„ Радвам се да поздравявам външните министри на Европейски Съюз на историческата среща в Украйна “, сподели той и добави: „ За първи път в историята, отвън сегашните граници на Европейски Съюз. Но също и в бъдещите си граници. “


Френският външен министър Катрин Колона сподели, че срещата е сигнал към Москва за решимостта на блока да поддържа Украйна в дълготраен проект.

„ Това е проява на нашата решителна и трайна поддръжка за Украйна, до момента в който тя успее да завоюва. Това е и обръщение към Русия, че не би трябвало да разчита на нашата отмалялост. Ще бъдем там още дълго време “, сподели тя пред кореспонденти в Киев.

Държавите-членки на Европейски Съюз, дружно с Обединеното кралство и Съединените щати, предоставиха солидна военна и финансова поддръжка на Украйна, позволявайки й да устои на съветската атака.

„ Един глас “

Зейн Басрави от Ал Джазира, репортаж от украинския град Лубни, сподели, че срещата символизира решителен миг в връзките сред Европейски Съюз и Украйна.

„ Руската война в Украйна е екзистенциална опасност освен за Украйна, само че и за европейския план “, сподели той.

„ Повечето страни от Европейски Съюз приказват в един глас, когато става въпрос за поддръжка на Украйна в тази война “, каза Басрави.

Срещата в понеделник идва дни откакто Конгресът на Съединени американски щати блокира нова помощ за Украйна в съглашение за държавни разноски макар апелите от Белия дом в противоположната посока.

С повишаването на несигурността по отношение на това какъв брой дълго съдружниците на Киев ще продължат да изпращат милиарди долари за войната, Кулеба сподели, че поддръжката на Вашингтон за Украйна не отслабва.

„ Не считаме, че поддръжката на Съединени американски щати е разрушена... тъй като Съединените щати схващат, че залогът в Украйна е доста по-голям от Украйна “, сподели той пред кореспонденти, до момента в който поздравяваше Борел за срещата.

>

„ Решението беше взето такова, каквото беше, само че в този момент работим с двете страни на Конгреса, с цел да сме сигурни, че то няма да се повтори при никакви условия “, добави Кулеба.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в неделя увери Киев и съдружниците в продължаваща финансова поддръжка за военните старания макар решението на Конгреса на Съединени американски щати.

Той притисна републиканците в Конгреса да поддържат помощта, като сподели, че е „ болен и изтощен “ от политическото разтрошаване, което съвсем затвори държавното управление.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР