Външните министри на страните от Г-7 призоваха движението на талибаните

...
Външните министри на страните от Г-7 призоваха движението на талибаните
Коментари Харесай

Страните от Г-7 поискаха Афганистан да гарантира безопасна евакуация

Външните министри на страните от Г-7 приканиха придвижването на талибаните да подсигурява безвредна евакуация на задгранични жители и локални поданици, искащи да изоставен Афганистан. Това се оповестява в взаимно известие, оповестено на уеб страницата на английското държавно управление.

„ Министрите от Г-7 приканиха талибаните да подсигуряват безвредна евакуация на задграничните жители и афганистанците, които желаят да изоставен страната. Министрите от Г-7 също разискаха значимостта на тясното и дейно съдействие посред им, с цел да се даде опция за евакуацията от Кабул “, се споделя в официалното съобщение.

Външните министри на Г-7 означават, че не стопират да вършат всичко допустимо за „ изтегляне на уязвими жители от летището в Кабул “ и приканиха „ всички страни да допринесат за това ".

" Министрите се съгласиха, че талибаните би трябвало да подсигуряват, че Афганистан няма да съставлява терористична опасност за интернационалната сигурност ", се споделя още в изказването.

Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО започнаха изтеглянето на войски от Афганистан напролет на 2021 година Талибаните завзеха Кабул на 15 август и оповестиха, че управляват цялата територия на Афганистан. Президентът Ашраф Гани подаде оставка и избяга от страната. Талибаните считат, че в този момент имат " доста положителни " връзки с Русия, Китай и Пакистан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР