Външните министри на Русия и Украйна се срещнаха в днес

...
Външните министри на Русия и Украйна се срещнаха в днес
Коментари Харесай

Срещата на Кулеба и Лавров не доведе до нищо

Външните министри на Русия и Украйна се срещнаха в през днешния ден в Турция – контакт на най-високо равнище сред двете страни от началото на войната на 24 февруари, само че от по едно и също време проведениия " двубой " на конференциите им стана ясно, че не са постигнали прогрес, съобщи Ройтерс.

Украинският първи посланик Дмитро Кулеба сподели, че не е получил заричане от съветския му сътрудник Сергей Лавров съветските сили да спрат стрелбата, с цел да може помощта да доближи до цивилни, в това число в главния филантропичен приоритет на Киев – евакуирането на стотици хиляди хора, хванати в капан в обсаденото пристанище Мариупол.

Лавров не сподели никакви признаци за отстъпки, повтаряйки съветските претенции Украйна да бъде разоръжена и да одобри безпристрастен статут. Той сподели, че Киев, наподобява, желае срещи в името на срещите и упрекна Запада, че е засилил спора, като въоръжава съседа си.

Западът се държи рисково, доставя Украйна със смъртоносни оръжия и не е известно къде ще се окажат най-после доставените ракетни установки. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров на конференция след срещата си в Анталия с украинския външен министър Дмитро Кулеба и турския външен министър Мевлют Чавушоглу, съобщи Ройтерс.

По думите му Западът основава заплаха в района от доста години. Онези, които доставят оръжия на Украйна и наемниците там, би трябвало да осъзнаят заплахата от това, което правят, уточни той.

Руският министър на външните работи съобщи още, че с украинския външен министър Дмитро Кулеба в Анталия са разискали филантропични въпроси.

Напомнихме на Украйна, че Русия е показала предложенията си, уточни Лавров и добави, че Москва чака отговор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР