Външните министри на Русия и Китай демонстративно напуснаха залата в

...
Външните министри на Русия и Китай демонстративно напуснаха залата в
Коментари Харесай

Външните министри на Китай и Русия напуснаха залата по време на речта на японския им колега на срещата на АСЕАН

Външните министри на Русия и Китай демонстративно напуснаха залата при започване на речта на японския им сътрудник на срещата на външните министри на страните от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), съобщи ДПА.

Руският външен министър Сергей Лавров и китайският първи посланик Ван И напуснаха залата за срещи, когато пристигна редът на японския им сътрудник Йошимаса Хаяши да произнесе тирада, заяви осведомителна организация Киодо, като се базира на дипломатически източници от срещата в камбоджанската столица Пномпен.

Демонстрираното неуважение наподобява е отговор на рецензиите от страна на Япония към военните маневри на Китай край крайбрежията на Тайван и водената от Русия война против Украйна, отбелязва Киодо.

Тайванската президентка Цай Ингвен нощес окачестви военните учения на Китай наоколо до Тайван като "проява на безнаказаност освен във връзка с Тайван, само че и по отношение на интернационалната общественост ", съобщи ДПА.

Във видео послание Цай прикани Пекин да работи "рационално и сдържано ". В същото изказване тя посочи, че Тайван не желае по-нататъшна ескалация на връзките с Китай, само че ще пази суверенитета си.

Тайванското държавно управление поставя старания, с цел да подсигурява естественото действие на пристанищата и летищата на острова и стабилността на финансовите пазари, посочи Цай Ингвен.

Тайванската лидерка благодари на страните от Г-7 за това, че приканиха Пекин да се въздържа от "агресивна военна активност " в района.

"Полагаме старания за съхраняването на статуквото в района на Тайванския пролив и постоянно сме подготвени за градивен разговор ", сподели още президентката.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР