Ванкувър ще бъде първият голям канадски град, който ще забрани

...
Ванкувър ще бъде първият голям канадски град, който ще забрани
Коментари Харесай

Канадски град забранява употребата на пластмасови сламки

Ванкувър ще бъде първият огромен канадски град, който ще забрани пластмасовите сламки за пиянство. Причината е, че това ще понижи зависимостта от употребяването на продукти за еднократна приложимост, които замърсяват природата.

Забраната за сламки ще влезе в действие през есента на 2019 година. Тя е част от политики за понижаване на отпадъците, които включват и възбрана за употребата на кутии от полистирол, чаши за еднократна приложимост и найлонови торбички.

Според политиката градът има за цел изцяло да отстрани изхвърлянето на пластмасови боклуци до 2040 година

" Градът е крайбрежен и пластмасовите детайли оказват доста влияние върху околната среда. Ние считаме, че е значимо да предприемем дейности ", сподели Алберт Шамис, шеф на Управление на отпадъците и възобновяване на ресурсите в град Ванкувър, представен от The Globe and Mail. " Хората ще могат да купуват сламки за еднократна приложимост от магазините за продажба на дребно за домовете си, така като забраната има за цел да се насочи към заведения за хранене ", добави Шамис.

Забраната на града за пластмасови сламки за пиянство, стиропорени чаши и стиропорени кутий за храна ще се ползва за заведения за хранене и продавачи с лицензи за градски бизнес. Градът към момента създава детайлности за осъществяването и обмисля рекомендация за наказване на нарушителите с глоба от 250 долара чрез недоволства и инспекции на място. 

Според кметството на Ванкувър се употребяват почти 57 милиона сламки всеки ден, а всяка седмица се изхвърлят 2,6 милиона чаши за еднократна приложимост.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР