Ванеса Пеянкова от Академик (София) спечели титлата в многобоя при

...
Ванеса Пеянкова от Академик (София) спечели титлата в многобоя при
Коментари Харесай

Ванеса Пеянкова спечели титлата в многобоя при жените на държавното

Ванеса Пеянкова от Академик (София) завоюва купата в многобоя при дамите на държавното състезание по художествена гимнастика, категория " А " за дами и девойки старша възраст, което се организира в СОК " Камчия ". Домакин на шампионата е клуб по художествена гимнастика Чар ДКС (Варна).
Пеянкова събра общ брой от 50.267 точки.

Втора и трета са надлежно Йоанна Цонева от Тракия (Пловдив) с 48.517 точки и Памела Петрова от Чар ДКС (Варна) с 44.275 точки.

В първата шестица са още Деница Стефанова от Импала (Стара Загора), Румяна Ганджева от Тракия Елит (Пловдив) и Цветелина Арсенова от Левски Илиана.

Ванеса Пеякова завоюва златните медали във финалите на обръч с 13.000 точки, на топка с 12.450 точки и на бухалки с 12.700 точки, а на лента се подреди втора с 11.300 точки.

Шампионка на лента е Памела Петрова с 11.500 точки. Йоанна Цонева взе сребърните оценки на обръч, топка и бухалки и приключи трета на лента.

В шампионата вземат участие 165 състезателки от 32 тима.

Церемонията по формалното разкриване на шампионата през вчерашния ден беше почетена от Коста Базитов, заместник-кмет на Община Варна и Анелия Синабова, регионален специалист на Министерството на спорта. Сред формалните посетители на надпреварата са Мария Чиприянова, почетен жител на Варна и президент на Семеен кодекс Чар ДКС (Варна) и Евелина Янчева, шеф на спортно учебно заведение " Георги Бенковски " във Варна.
Главен арбитър на шампионата е Филипа Филипова, интернационален арбитър и международен първенец.

Златното момиче на българската гимнастика Любомира Казанова, бронзова медалистка с ансамбъла от олимпиадата в Рио де Жанейро, също е в " Камчия " като треньор на клуб Левски Илиана.

По-късно през днешния ден е надпреварата за многобоя при девойки старша възраст на обръч и топка, в събота са осъществяванията с бухалки и лента, а в неделя са финалите на обособените уреди при девойките.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР