Вандали надраскаха и поругаха бившия Младежки дом, който се намира

...
Вандали надраскаха и поругаха бившия Младежки дом, който се намира
Коментари Харесай

Вандали надраскаха бившия Младежки дом СНИМКИ

Вандали надраскаха и поругаха някогашния Младежки дом, който се намира на „ Младежкия рид “. Сградата е изписана с грозни надписи. Един от тях гласи: „ Първи се родих, финален умрях “, а под него е нарисувана свастика. Други пък са употребявали стените, с цел да се обяснят в обич, като показват, че въпреки да не били светци, са останали правилни.

Свободата на изложение е довела до там, че има написани нецензурни и вулгарни думи. Оказва се, че измежду драскачите има и по-безобидни, които просто възхваляват обичания клуб - „ Ботев е безконечен 1912 “.

Същевременно хората в обществените мрежи се възмущават от вандалската постъпка. Те пишат " Ако някои хора се пробват да вършат нещо положително и да влагат сърце и душа в това, то има и такива, които знаят единствено да се подиграват с работата на първите ". Други пък са безапелационни, че това е разследване на „ вярното демократично развиване на България след 10 ноември 1989г. “.

Сградата е издигната при започване на 80-те години на предишния век. От малко повече от година мястото, където се обитаваше някогашният Младежки дом, беше облагородено и приведено в порядъчен тип, откакто години на ред стоеше под ключ. С идеята за връщането й към живот се заеха двама младежи. Към момента постройката се употребява от плана Спортно-учебен център „ Младежки рид “, който има за цел да ангажира свободното време на подрастващите. Там те се учат на екологично обучение. Освен това центърът провежда разнообразни събития, надпревари, лагери за деца и младежи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР