Валя Ахчиева напуска БНТ. Това обяви тя във видео във

...
Валя Ахчиева напуска БНТ. Това обяви тя във видео във
Коментари Харесай

Ахчиева напуска БНТ - slava.bg

Валя Ахчиева напуща Българска национална телевизия. Това разгласи тя във видео във фейсбук в неделя, като заяви, че е подала оставката си до генералния шеф Емил Кошлуков в петък.

Ахчиева ще продължи да прави следствия и ще ги излъчва онлайн в YouTube. Тя прецизира, че работата й с Euroactive, където има графа от няколко месеца, продължава и по този начин разкритията й за злоупотреби с европейски средства, корупция, нарушение на човешки права ще стигат и до непозната публика. "Свободната публицистика има потребност от свободни медии, аз избрах свободата ", споделя във видеото Ахчиева.

В началото на годината предаването й "Открито " беше свалено от ефир още от предходния шеф Константин Каменаров, който разгласи конкурс за проверяващо предаване и употребява това като мотив. През март стана ясно, че има спор сред управлението и журналистката. Тя разгласи, че Българска национална телевизия отхвърля да излъчи втора част от нейно следствие, до момента в който от медиата твърдяха, че не е спазила отговорностите си и е имало неочакван разход от 980 лв. повече. Ахчиева заведе дело, което през септември завоюва на първа инстанция.

В неделя тя разгласи, че идната й разработка ще бъде оповестена в сряда (4 декември), а онлайн предаването й се споделя "Разследването на Валя Ахчиева ".
Виж видео ТУК!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР