Valve потвърдиха датата на излизане на преносимия им компютър Steam

...
Valve потвърдиха датата на излизане на преносимия им компютър Steam
Коментари Харесай

Valve потвърди датата на излизане на Steam Deck

Valve потвърдиха датата на излизане на портативния им компютър Steam Deck. Компанията ще стартира разпращането на имейли за направените резервации на 27-ми идващия месец, а доставките започват три дни по-късно – на 28.02.2022.

„Здравейте, денят е съвсем тук! На 25-ти февруари, ние ще разпратим първата порция имейли за поръчка към създалите резервации. Клиентите ни ще разполагат с три дни от приемането на разписката за поръчката, която ще получат до изработката на поръчката преди резервацията да бъде ориентирана към идващия чакащ. Първите бройки машини ще стигнат до поръчалите си ги на 28-ми и имаме намерение да изпращаме сходни имейли за поръчка на седмична база“, изясняват Valve. Ембаргото върху ревютата на машината ще бъде вдигнато на 25-ти, допълват компанията.

Steam Deck се явява следващия опит на Valve да откри позициите си на пазара на гейм хардуер след несполучливите „Steam машини“. Този път обаче нещата наподобяват като че ли по-различно. Портативният форм фактор на портативния компютър (а не подпора, както подчертаваха на няколко пъти самите Valve), както и универсалността на Deck (устройството може да се употребява като пълностоен компютър, а откритата му природа допуска независимост на притежателя му – в това число и да конфигурира други магазини за игри, не амо Steam) и новините за съгласуемост на съвсем целия азбучник на Steam, прави от устройството победител още преди да е излязло публично. Дали обаче ще е подобен случая, ще би трябвало да изчакаме.

Тези дни разбрахме и друга забавна характерност на Steam Deck. Ако го употребявате в придвижване, а по-късно се приберете в дома си при вашето главно PC, то ще може да продължите да играете на персоналния компютър от там, откъдето сте завършили играта в Deck.

Това ще стане допустимо посредством функционалностите на Dynamic Cloud Sync. Когато притежателят на устройството приведе Deck в латентен режим, Steam качва всички изменени данни в облака. И противоположното: завършили играта си на вашето гейм устройство (лаптоп, десктоп компютър или различен Steam Deck), цялата изменена и непокътната информация дружно с направения от вас напредък по време на игра, ще се отрази при „събуждането“ на устройството ви назад.

„Без задействан Dynamic Cloud Sync, Steam към момента ще следи по кое време се трансформира запазваната информация в Steam Deck. Само че всеки консуматор, който изостави Deck по време на игра, а по-късно се опита да продължи тази игра на друго устройство, той ще бъде подканен първо да се върне към Deck устройствто си и да затвори настоящите процеси или да ще продължи без най-скорошния си непокътнат прогрес“, прецизират Valve.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР