Валутните резерви на Украйна нараснаха до нов 11-годишен максимум от

...
Валутните резерви на Украйна нараснаха до нов 11-годишен максимум от
Коментари Харесай

Валутните резерви на Украйна достигнаха 11-годишен максимум

Валутните запаси на Украйна набъбнаха до нов 11-годишен най-много от 37,3 милиарда $ към 1 юни с помощта на финансовата помощ от западните сътрудници. Това заяви през днешния ден централната банка на страната, представена от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10672
" Международните запаси набъбнаха с помощта на постоянния и равномерен приток (на средства) от интернационалните сътрудници, който надмина чистите продажби на валута от Националната банка на Украйна и заплащанията по държавния дълг в задгранична валута ", се показва в изказване на регулатора.

Централната банка посочи, че предишния месец е получила 4,23 милиарда $, което включва финансова помощ от Европейски Съюз, Съединени американски щати и Световната банка, както и средства, набрани на вътрешния дългов пазар от разпространение на държавен дълг, деноминиран в твърда валута.

Украйна е платила и 842,2 млн. $ по обслужване на външния си дълг и 195,5 млн. $ към Международния валутен фонд.

Централната банка уточни също по този начин, че продажбите й на твърда валута на валутния пазар са се нараснали до 1,9 милиарда $ през май.

Украинската гривня публично е обвързана към $ при курс 36,57 гривни за $ и централната банка постоянно се намесва на пазара, с цел да понижава разликата сред формалния курс и курсовете на спотовия пазар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР