Валтери Ботас е на мнение, че бившият му съотборник Люис

...
Валтери Ботас е на мнение, че бившият му съотборник Люис
Коментари Харесай

Ботас: Хамилтън все още е най-бързият във Формула 1

Валтери Ботас е на мнение, че някогашният му съотборник Люис Хамилтън към момента е най-бързият водач във Формула 1. Финландецът кара 5 години дружно с Хамилтън, а за началото на сезон 2022 беше заменен с Джордж Ръсел, като Валтери подписа с Алфа Ромео. По времето, когато Хамилтън и Ботас караха дружно Мерцедес завоюва всички трофеи при конструкторите макар оспорваните борби, които води с Ферари, а по-късно и с Ред Бул.

Но пък Ботас, за разлика от предшественика си Нико Росберг, не съумя да се опълчи нито един път на Хамилтън в битката за международната купа при водачите. Много постоянно Валтери започваше мощно сезона, след което Люис го настигаше и изпреварваше и офанзивата на Валтери губеше скорост.

“Люис е най-бързият водач, който ми е бил съотборник и мисля, че той към момента е най-бързият водач във Формула 1 - изясни Ботас в подкаста Beyond the Grid. - По-бърз и от Макс, по-бърз и от Леклер, съгласно мен, той е най-бързият. ”
 Защо Ботас се хвана да прави джин Защо Ботас се хвана да прави джин
След това Ботас даде и по-подробно пояснение на това за какво счита, че Хамилтън си остава най-бързият водач във Формула 1.
 Ботас с забавно предложение за четвърто съревнование в Съединени американски щати Ботас с забавно предложение за четвърто съревнование в Съединени американски щати
“Първо, той е неприятно надарен - съобщи Валтери. - Освен това, Люис се труди настойчиво. Работи доста по-упорито в сравнение с си мислят хората, отвън спортните уикенди, освен когато има съревнование. Много постоянно той е последният водач, който си потегля от пистата. Люис има голяма мотивация да се показва добре, доста е непрекъснат и резултатите му постоянно са положителни. Много е мъчно да го победиш. Винаги когато успявах да го победя, това беше страховит ден за мен, само че по този начин и не можах да го победя в борба за купата. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР