Вълнуваща среща с децата на Чепеларе проведоха участниците в Олимпиадата

...
Вълнуваща среща с децата на Чепеларе проведоха участниците в Олимпиадата
Коментари Харесай

Олимпийците на Чепеларе се срещнаха с млади надежди

Вълнуваща среща с децата на Чепеларе организираха участниците в Олимпиадата в Пьонгчанг. Сноубордистите Радослав Янков и Теодора Пенчева, дружно с биатлонистите Антон Синапов и Димитър Герджиков, раздадоха подписи на бъдещите спортисти от Чепеларе и им описаха за прекарванията си на Олимпиадата. Децата задаваха доста въпроси, свързани със спортната кариера на техните първенци.

И четиримата състезатели са създали първите си стъпки в спорта от Чепеларе. Радослав Янков показа, че най-вълнуващият миг за него бил този, в който носел българското знаме. Като знаменосец на българската делегация  изпитал огромна горделивост, когато излязъл на стадиона, а сърцето му се разтуптяло както при старта на надпреварите. 

 „ Разбира се, задачата на Олимпиадата не беше изпълнена, само че мисля, че 6-о място в генералното класиране е едно доста положително класиране и това би трябвало да се оцени от хората “, сподели международният първенец в сноуборда Радослав Янков.

„ Мога да им кажа единствено да следват фантазиите си, тъй като всичко е допустимо “, показа биатлонистът Димитър Герджиков.

„ Най-голямото предизвикателство за мен беше вятърът. На стрелбището беше малко като съветска рулетка - който успееше да се пребори с вятъра на стрелбището, той успяваше “, описа Антон Синапов, също народен играч по биатлон. 

Сноубордистката Теодора Пенчева пък показа, че най-незабравимият миг за нея ще остане телефонният диалог, с който схванала, че ще взе участие на Олимпиадата.

 „ Фактът да бъдеш измежду най-хубавите спортисти на света в зимните спортове е извънредно забавен “, показа Теодора. 

На срещата участва и олимпийската шампионка от Нагано Екатерина Дафовска и управлението на Община Чепеларе. Олимпийците получиха дарове от администрацията в символ на благодарност за триумфите им и за популяризирането на града. Връчи ги кметът Славка Чакърова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР