Вълнуваща експедиция в света на прилепите ще поведе посетителите на

...
Вълнуваща експедиция в света на прилепите ще поведе посетителите на
Коментари Харесай

Интерактивна инсталация разказва за света на прилепите в Природонаучния музей


Вълнуваща експедиция в света на прилепите ще поведе посетителите на Регионалния природонаучен музей в  Пловдив на 22 и 23 ноември. Това ще се случи посредством интерактивната апаратура " В дребния огромен свят на прилепите " с обекти и видеа, подредени в музея, които по незабравим метод преплитат науката и изкуството. Зрителите ще бъдат водени от вдъхновяващия откривател Антония Хубанчева и ще могат по занимателен и занимателен метод да научат повече за прилепите, за странностите на природата и за подправените вести.

Гостуването на инсталацията " В дребния огромен свят на прилепите " в Пловдив е опция за публиката да види света по изцяло нов метод и това е напълно безусловно. В залите на Природонаучния музей ще бъдат ситуирани разнообразни елементи от описа в инсталацията. Публиката ще бъде не просто наблюдаващ, а пряк участник. Множеството обекти на разнообразни места в музея ще разрешат на всеки участник да види и усети обкръжаващата го среда през сетивата на прилепите. Той ще се опита да ловува като тях, да вижда като тях и да основава ултразвук в честотата на прилепите. Ще има опция да научи даже какво количество храна би му било нужно на ден, в случай че беше прилеп. Сред провокациите ще бъде и къса конкуренция по различаването на научната от псевдонаучната или погрешна информация.

Туровете, проведени за посетителите са с дълготрайност 60-70 минути. На 22 и 23 ноември ще има два тура - от 17.30 и 19.30 ч. Част от инсталацията " В дребния огромен свят на прилепите " ще е отворена за посетителите на музея сред 21 и 23 октомври.

Цена на участник е 15 лева Туровете са подобаващи за хора над 11 години. Необходимо е авансово записване за туровете във .

Творчески екип, основал интерактивната апаратура " В дребния огромен свят на прилепите ":
Автори: доктор Антония Хубанчева и Гергана Димитрова; Визия и интерактивни обекти: Елена Шопова; Режисура: Гергана Димитрова; Водещ туровете: доктор Антония Хубанчева; Техническа реализация: Иво Стаменов-ОттО; Видео снимане, монтаж:Боряна Пандова; Анимация: Никола Налбантов; Музика: Павел Терзийски, Веселин Веселинов-Еко; Асистент продукция: Илияна Хубенова

Aнтония Хубанчева е магистър еколог, приключила е Софийски университет " Св. Климент Охридски " бакалавър по екология и запазване на околната среда. Тя е член на Центъра за проучване и отбрана на прилепите. Област на нейните научни проучвания е разпространяване, биология и екология на прилепите (Mammalia: Chiroptera); сензорна екология и поведение; консервационна биология; връзка на науката и др.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР