Вълнистите папагали са едни от най-цветните и интересни домашни любимци.

...
Вълнистите папагали са едни от най-цветните и интересни домашни любимци.
Коментари Харесай

Защо вълнистите папагали се чешат толкова много?

Вълнистите папагали са едни от най-цветните и забавни домашни любимци. Птиците се характеризират със своята висока просветеност и развити обществени умения.

Характерът на вълнистите папагали прилича извънредно доста човешкият подобен.

Подобно на хората, птиците имат висока сензитивност към заобикалящата ги среда. Те реагират прочувствено на всяка смяна и се привързват мощно към своите стопани. Характерни белези на папагала е, че той не обича самотата и е извънредно обществено животно.

Поведението на папагалите е главен знак за техните потребности и неналичия. При деликатно наблюдаване на своя папагал, вие можете да разчетете от какво има потребност той и какво не е наред. Такъв поведенчески симптом е честото чесане при вълнистите папагали. Много стопани на пернати споделят, че го виждат.

Чесането при папагалите не е рядко събитие. Каква може да бъде повода вълнистото папагалче непрекъснато да се чеше и да му се появява на опашката нещо, сходно на пърхот, в случай, че извършва обикновено своите физиологически потребности.

Защо в действителност папагалите се чешат непрестанно?

Причините за такова държание от страна на папагалите могат да бъдат разнообразни. Една от опциите, която е най-широко публикувана, е разчистване на тяхното оперение.

 Защо вълнистите папагали се чешат толкоз доста? Снимка: lutsikserge/pixabay.com

Често птиците употребяват чесането като метод да почистят добре своите перца. Те одобряват този акт като добра хигиена, само че в същото време по този метод те се развличат. Нерядко, в композиция с чесането, вълнистите папагали стартират да трият главата си с краче или даже да я промушват през клетката.

За чесането при вълнистите папагали могат да съществуват и други аргументи. Такива са да вземем за пример намалената мокрота в стаята, което може да провокира чувство за сухота.

Друга допустима причина е дефицитът на витамини, който провокира сърбеж или поява на вещество като пърхот по опашката. В подобен случай би трябвало да обогатите храната на вълнистите папагали.

Липсата на вода също може да се окаже допустима причина за сърбежа при вълнестите папагали.

Още една алтернатива е сезонното линеете – интервал, при който на папагалите порастват ови пера. В местата на напредък се появява мощен сърбеж. Това е и тъй като тогава кожата им се възобновява, като стартира лющене не остарялата кожата.

Търсите ли си дръпнат любим? Вижте разгласи и цени за вълнисти папагали.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР