Вълна от зрителски сигнали за липса на координация между ваксинационния

...
Вълна от зрителски сигнали за липса на координация между ваксинационния
Коментари Харесай

Ваксинационната кампания: Сигнали за слаба координация между е-регистъра и болници

Вълна от зрителски сигнали за липса на съгласуваност сред имунизационния портал и действителното работно време на лечебните заведения, които ваксинират. В всеобщият случай е получен час за имунизация в център, който не работи в съответния ден.

Според наши фенове тази неделя към 20 души са били записани за ваксина в имунизационния център на Александровска болница. Пунктът обаче бил затворен през целия ден.

Подобна е била обстановката и във Военномедицинската академия, и в „ Пирогов “ – там центровете са били с понижено работно време, което не обгръща часовете на огромна част от записаните.

От здравното министерство обясниха, че действителен избор на ваксини през портала ще има при започване на май, а до затварянето на пунктовете се стига поради слабия интерес към имунизацията на „ АстраЗенека “.

„ Оказва се, че електронната система е на министерството на опазването на здравето. С нея противоположна връзка няма. РЗИ ги дава имунизациите, а то наподобява няма връзка със министерството?! А пък болничното заведение си е напълно обособена и сама си взема решение по кое време да имунизира! “, споделя Ива Вълчанова

„ Моите извинения към всички, които са изпитали този дискомфорт или гняв към тази система. Тя беше основана, с цел да работи в естествена среда, а средата, в която сега работи системата, е ненормална съгласно мен “, сподели здравният министър проф. Костадин Ангелов.
Отново в клас: За следващ път част от децата се върнаха в учебно заведение Ангелов: Обсъждаме какво да вършим с хората с първа доза от „ АстраЗенека ” Разхлабване на ограниченията от 12 април: Кои обекти отварят порти за гости? Обсъжда се ново разхлабване на ограниченията у нас Отново в клас: Кои деца се завръщат в учебно заведение от 12 април? Костадин Ангелов: Обсъждаме разхлабването и на други ограничения Д-р Гинка Делиева: При третата вълна на COVID-19 има по-тежки пациенти 1352 са новите случаи на COVID-19 у нас Една пета от личния състав и потребителите на обществените домове у нас са имунизирани Повече оздравели и по-висок брой умряли от COVID-19 за 24 часа

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР