Вълна от безредици разтърси през нощта западния френски град Нант,

...
Вълна от безредици разтърси през нощта западния френски град Нант,
Коментари Харесай

Вълна от безредици разтърси тази нощ френския град Нант

Вълна от вълнения раздруса през нощта западния френски град Нант, откакто 22-годишен водач е бил убит след случай с полицията. 

Повече от 200 служители на реда са се намесили, с цел да овладеят безредиците, избухнали тази нощ в три проблематични квартала на френския град Нант. Групи от мъже с камъни и коктейли " Молотов " са опустошили търговски център, опожарени са коли и кофи за боклук. Полицията е прибягнала до сълзотворен газ.

Напрежението се развихря откакто млад водач е умрял в болничното заведение, прострелян от полицията при инспекция. Според полицейската версия младежът е направил нарушаване и е бил без документи, а при опита да бъде отведен в сектора е блъснал съзнателно един от служителите на реда, предизвиквайки стрелбата на негов сътрудник. Министърът на правораздаването Никол Белубе прикани към успокоение и даде обещание заслужено и транспарантно следствие.  Размирици след сходни трагични произшествия са избухвали нееднократно във Франция. Емблематичен случай бяха протестите във Вилие льо Бел край Париж след гибелта на двама младежи преди 11 години. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР