Валери Йорданов е от актьорите, без които новото родно кино

...
Валери Йорданов е от актьорите, без които новото родно кино
Коментари Харесай

Валери Йорданов: В България унищожаването на най-големите творци се е превърнало в хронично заболяване

Валери Йорданов е от актьорите, без които новото родно кино нямаше да е това, което е, само че е забележителна и театралната му кариера. Екранният Попето от „ Дяволското гърло “ е звезда на Народния спектакъл и взе участие в едно от най-успешните му представления за всички времена – „ Хъшове “. Имперската натрупа разчита на него и за още редица спектакли.

 

По мотив спора сред шефа на храма на Мелпомена Васил Василев и Александър Морфов, на чиято страна застанаха Валери Йорданов и дъщерята на Тодор Колев, артистът е безапелационен, че ситуацията няма по какъв начин да се успокои, до момента в който не бъде заменен шефът. Да това упорстват и няколко хиляди българи, които внесоха и не престават да внасят подписките си в „ глухите институции “.

 

„ Хората недоумяват по какъв начин някогашни и сегашни политици, министри и даже президентът, не схващат, че с безучастие и безмълвие, вършат неприятен пиар на самите себе си. Най-големите български режисьори и създатели, би трябвало да работят в България, да имат шанса да ни радват и облъхват с горделивост, а не да бъдат уволнявани, тъй като са неуместни за някого “, безапелационен е Йорданов.

 

До момента няма никакъв резултат от митингите, нито пък отговор на въпросите, заложени на президента, парламентарни групи, културния министър и Инспекцията по труда. За Йорданов е повече от явно, че институциите употребяват като оръжие точно мълчанието. От всичко случило се досега излиза наяве, че държавниците ни крещят с цялостен глас, че няма страна.  Вече е стигнал до извода, че в България има „ хронично заболяване “ – да унищожаваме най-големите си създатели.

 

 

Не се опасява от ответния иск, който Василев заведе против него и е уверен, че истината е единственото им оръжие. Знае за редица негови сътрудници, които са били притискани и заплашвани. Подчертава, че няма от какво да се тормози, в случай че съдиите не създадат заключението си по делото „ предубедено “.

Дори и Василев да продължи да бъде шеф на Народния спектакъл, това не може да го спре да изрича мнението си за протичащото се и няма никакви терзания, че може да бъде уволнен. Няма обаче да напусне, тъй като няма планове да се дава без борба, а и не желае да дава мотив на враговете си за прием.

 

Най-големият куриоз е, че откакто Сашо Морфов бе уволнен, няма право в продължение на две години да работи в български спектакъл. За сметка на това пък го търсят от огромен японски спектакъл в Токио, както и от Пекинския народен спектакъл.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР