Валери Симеонов за чумата Нерегламентирана търговия на животни между български

...
Валери Симеонов за чумата Нерегламентирана търговия на животни между български
Коментари Харесай

Симеонов: Подадох сигнал до ДАНС за чумата. Лакомията е виновна

Валери Симеонов за чумата Нерегламентирана търговия на животни сред български и турски животновъди е довела до разпространяването на чумата по дребните преживни в Странджа и Сакар. Изводът направи пред Дарик вицепремиерът по стопански и демографски въпроси Валери Симеонов след среща с хотелиери в Несебър. Той към този момент е подал сигнал до Държавната организация за национална сигурност (ДАНС) , като дал и подробна информация за това по какъв начин са били инфектирани стотиците избити животни в селата Воден, Шарково и Кости . Каква тъкмо, Симеонов не пожела да разяснява. 

„ Подадох информация за това по какъв начин са се появили огнищата на заболяването у нас. Всичко това се е случило с намесата на хора . В никой случай не може да става дума за свободно прекосяване на животни през оградата по границата. Когато чумата се появява в села, които са на 20 км от границата, това демонстрира, че е пренесена от хора “, сподели Симеонов.



По думите му, когато се схванало, че стотици животни може да бъдат избити се почнала всеобща продажба на добитък на доста ниска цена в разнообразни общини. „ Винаги националните ползи би трябвало да са над персоналните. Не е несъмнено дали е съзнателно. Тук прозира човешката алчност. Разпространението се получи поради неспазване на ограниченията “, счита вицепремиерът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР