Валери Симеонов трябва да се извини категорично на патриарха на

...
Валери Симеонов трябва да се извини категорично на патриарха на
Коментари Харесай

Волен Сидеров: Стига сме разпилявали благодарността си за Освобождението

Валери Симеонов би трябвало да се извини изрично на патриарха на Русия, съобщи в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия съдружният му сътрудник Волен Сидеров.

Сидеров сподели, че е преглъщал доста обиди като политически водач, само че не може да преглътне думите на Симеонов по адрес на московския патриарх.

" Ще помоля всички коментатори политици и всичколози да престанат с условностите дали е избавление. В средата на 19 век няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи въобще - ние сме заличени. И това, че се възраждаме като народ, като нация се дължи на Русия, на съветския император, който споделя отиваме да освобождаваме християнските поробени нации ", сподели водачът на Политическа партия " Атака " и на парламентарната група на Обединените патриоти.

Сидеров беше безапелационен, че не може да дава оценка за изявлението на главата на най-голямата православна черква, тъй като " не съм толкоз дорасъл ". " И всеки, който счита, че е толкоз огромен, или е комплексиран вид, или е доста зле, не мога да давам оценка нито на българския, нито на съветския патриарх ", добави Сидеров. По думите му, в случай че не е била съветската страна, " нямаше нито румънци, нито финландци да вземат участие в тези войски ".

Той прикани да спрем да разпиляваме благодарността си за Освобождението - " някак си принизяваме я, разпиляваме я по посока на всевъзможни народности, които са взели участие. Да, благодарим им, естествено, че ще благодарим, че са взели участие, само че в случай че не беше манифестът, заповедта, решението на съветския император, нямаше да дойдат румънци, финландци и други, които да се включат в съветската постоянна армия. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР