Валери Жаблянов е притеснен за двустранните отношения с Македония. Затова

...
Валери Жаблянов е притеснен за двустранните отношения с Македония. Затова
Коментари Харесай

Жаблянов притеснен за двустранните отношения с Македония

Валери Жаблянов е обезпокоен за двустранните връзки с Македония. Затова той изиска министър председателят да пристигна в зала и да изясни, като му падне карантината.

Отношенията сред България и Северна Македония през последния месец се развиват на равнище държавно управление , съобщи от трибуната той.

Жаблянов акцентира, че югозападната ни съседка желае анекс на контракта за другарство с България. Добавянето на анекс към Договора за другарство е от компетенциите на българския парламент, съобщи Жабланов.

Прогресивните социалисти питали премиера, само че ръководителят на Народното събрание отклонила въпроса им с аргумента, че той е в компетенцията на външния министър. Вашето отклонение на въпроса е един административен политически финт , упрекна той Караянчева.
 Македонски народен представител: Заев и Борисов може да се схванат за Гоце Делчев
Македонски народен представител: Заев и Борисов може да се схванат за Гоце Делчев

Македонец в районния смисъл на думата, българин в етническия...

Припомняме, на съвещанието на година нямаше единодушие за датата за началото на договарянията за присъединението на Северна Македония и Албания към Европейския съюз. Тогава Франция бе срещу. Френският президент Еманюел Макрон ден по-рано настоя, че Европейски Съюз първо би трябвало да реформира процеса на присъединение, с цел да го направи обратим.

Преди това, на 30 септември 2019 година на среща при президента Румен Радев бе решено, че за процеса й към присъединение към Европейски Съюз.

Седмица преди този момент по тематиката Северна Македония, откакто стана ясно, че последната среща на Смесената българо-македонска комисия по историческите въпроси, която се състоя на 13 септември 2019 година,, защото на нея още веднъж не бе реализирано единогласие по отношение на въпроса с. В последно време договарянията за общата история на България и Македония.

Месеци по-рано вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир, че комисията за решаването на въпросите за общата история с Македония не работи. Той прикани страната ни да сложи ултиматум на Македония - в случай че те не се примирят с въпросите от общата ни история, България да не поддържа Македония за Европейски Съюз, а през вчерашния ден даже и загатна, че. Според него
 Македония да съблюдава Договора и да не предава бъдещето си, упорства Захариева
Македония да съблюдава Договора и да не предава бъдещето си, упорства Захариева

Не България измислила добросъседството като аршин за участие в Европейски Съюз

Възлово се оказа отводът на България да одобри двете страни дружно да празнуват празника на именития деятел и идеолог на Вътрешна македонска революционна организация Гоце Делчев на датата 7 октомври, когато костите му са предадени на Скопие от Георги Димитров.

На 1 август 2017 година. Две години по-късно на среща на двамата държавни глави в Познан Борисов и Заев бяха единомислещи, че подписването на е довело до позитивен подтик в партньорството сред двете страни и е асъдействало за разрешаване на и сключването на Преспанския контракт - контракта с Гърция, който докара до приемането на името Северна Македония и отпуши пътя на западната ни съседка към Европейския съюз и НАТО.
 Македония: България няма интерес да ни пречи по пътя към Европейски Съюз
Македония: България няма интерес да ни пречи по пътя към Европейски Съюз

Новоизбраните македонски вицепремиер и външен министър не чакат страната ни да основава спънки при преговорите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР