Валери Божинов даде интервю за клубната телевизия на Левски, след

...
Валери Божинов даде интервю за клубната телевизия на Левски, след
Коментари Харесай

Божинов: Сираков ми предложи други постове, но аз исках да остана в Левски като играч

Валери Божинов даде изявление за клубната телевизия на Левски, откакто се подписа нов контракт с клуба.

Той благодари за шанса да продължи да играе за „ сините “, който е получил: " Първо желая да благодаря на всички хора в клуба - на Наско Сираков, на Павел Колев, на Живко Миланов, на всички хора, които ми дадоха опцията да бъда част от Левски, още веднъж да играя в този популярен клуб, с тази велика аудитория. Искам да благодаря на почитателите, които бяха зад мен и желаеха да остана в клуба. Без поддръжката на съотборниците ми, на управлението и на почитателите несъмнено нямаше да се реализира този трансфер. Искам да благодаря на всички, че преподписах за още една година с обичания си клуб Левски и ще мога да играя пред тази велика аудитория “.

" Аз в никакъв случай не съм крил, че желая да остана в Левски за още една година. Разговаряхме на тази тематика с господин Сираков и господин Миланов. Моето предпочитание беше да остана още една година като футболист. Иначе господин Сираков ми беше предложил и други постове, само че на този стадий помолих да остана и да оказа помощ на тима, тъй като мисля, че мога да дам още доста и на моите сътрудници в съблекалнята, и на Левски, и на публиката. Познавам себе си, знам, че ще работя, съпротивлявам се на макс, с цел да съм в оптимална форма. Аз го споделих и през днешния ден на господин Сираков и господин Миланов, че нямам искания за игрови минути. Моето предпочитание е да оказвам помощ в съблекалнята на момчетата, има много млади момчета и те имат потребност от футболист като мен. Да им се оказва помощ, да им се приказва, да им се дават инструкции и съм признателен, че получих опцията да остана още една година в обичания си тим и да играя за тази велика аудитория “, сподели какво желае да направи Божинов през идващия сезон със синята фланелка.

Нападателят съобщи, че клубът се намира в тежка обстановка, само че изрази очаквания, че в най-скоро време всичко в Левски ще се оправи: „ Клубът е в доста тежка обстановка. Надявам се до няколко дни или до края на месеца всичко да се стабилизира и да бъда по този начин, както ние желаеме да бъде. Да, в действителност започнахме подготовката с доста проблеми. Доста футболисти напуснаха, съществени футболисти, които бяха значими за тима си потеглиха. Но по тази причина пристигнаха много млади момчета от школата и аз съм сигурен, че бъдещето на клуба е с тях. Ще им би трябвало време, само че ги виждам, че имат качествата един ден да играят за Левски. Минахме през доста сложни моменти, само че съм сигурен, че ще успеем, благодарение на почитателите, да създадем хубави игри, победи и хората за следващ път да оказват помощ на нашия популярен клуб и ние да им демонстрираме положителни игри и победи. Това е доста значимо за нас “.

Той загатна и положителния колектив, който имат в съблекалнята на „ сините “: „ Колективът е страховит, построен от млади момчета. Те съвсем половин година играха за първия тим и са натрупали опит. Колективът е супер, има въодушевление, когато упражняваме. Когато се майтапим, се майтапим, само че когато би трябвало да играем, сме съществени. Виждам положително лице, Левски играе добър, порядъчен футбол. Но би трябвало време. Живко изисква да се играе с топката, да се играе футбол. Със сигурност ще би трябвало да се вземат и нови попълнения. Сигурен съм с 4-5-6 попълнения ще създадем добър тим. Очакванията са огромни. Когато си в Левски, знаеш, че постоянно би трябвало да се бориш за огромни цели. Сега огромната цел е клубът да се избави, нашите почитатели да ни оказват помощ в този сложен миг, тъй като имаме потребност от тяхната помощ “.

Божинов разгласи и специфичен дрескод за първия мач от новия сезон, когато Левски се изправя против Славия: „ Аз персонално разгласявам код синьо. Искам целият стадион да бъде наследник. Всички наши последователи да бъдат облечени в синьо и всеки един, който е на стадиона, да е облечен в синьо. Обявявам код синьо. Дали ще са 10, 15, аз се надявам колкото се може повече аудитория да има, само че всички да бъдат облечен в синьо. Аз персонално разгласявам код синьо и се надявам всички да бъдат облечени в синьо “.

„ За следващ път желая да им благодаря. Поклон пред тях, тъй като без тяхната помощ и подпомагане сигурно клубът нямаше да оцелее. Благодаря им от все сърце. Те в действителност вършат чудеса за Левски. Да не стопират да го вършат! Да не стопират да оказват помощ, да поддържат тима си, клуба си и най-много Левски, тъй като без тях няма по какъв начин да успеем. Сигурен съм, че те няма да си оставят по този начин клуба, тима и най-много Левски. Да не престават да оказват помощ. Надявам се ние като футболисти, когато излезем на зеления терен, да оставим сърцето и душата си и да ги радваме с хубави игри, с победи и с триумфи. Така може да им се отблагодарим. Когато сме единни, когато сме компактни и работим в една посока и сме един пестник, ние ще успеем. Само Левски! “, приключи Божинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР