Валери – гаджето на Мария Бакалова, явно обича адреналина, пише

...
Валери – гаджето на Мария Бакалова, явно обича адреналина, пише
Коментари Харесай

Гаджето на Мария Бакалова катери Мальовица по тъмно

Валери – гаджето на Мария Бакалова, очевидно обича адреналина , написа България Днес. Любимият на единствената българка, номинирана за Оскар, потегли по козя пътека в тъмното, с цел да изкатери един от най-тежките направления в планините в България – Мальовица.

С първенец на главата и раница на гърба, синът на Мария Гроздева потегля малко след среднощ от хижата към високия 2729 м връх. Компанията, подхванала извънредно тежкото и рисково тестване, е огромна. Идеята й е да посрещне изгрева от спиращата дъха панорама в първия ден от юли – прочут като Джулай Морнинг.

За да стигнат до крайната цел, гаджето на Бакалова и останалите минават през куп рискови трудности. В един миг от прехода всички би трябвало да нагазят в пъклен леден поток, който се стича из Рила. Температурата на над 2000 метра надморска височина е малко над нулата. На по-усойните места има още сняг . Това затруднява в допълнение изкачването и основава риск от падение.

Въпреки това, задачата им приключва сполучливо. Те са на върха близо час преди изгрева. Или казано с други думи, нужни са им малко над 3 часа, с цел да стигнат до задачата си. Малко преди 6 часа слънцето стартира да се демонстрира, а върховете и планинските масиви са огряни от светлината.

Гледката е в действителност спираща дъха, безапелационен е обичаният на Бакалова.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР