Валентино Роси (Yamaha) призова новаците в клас MotoGP да бъдат

...
Валентино Роси (Yamaha) призова новаците в клас MotoGP да бъдат
Коментари Харесай

Валентино Роси предупреди младите в MotoGP да намалят агресията и да пазят колегите си

Валентино Роси (Yamaha) прикани новаците в клас MotoGP да бъдат деликатни при изпреварвания, откакто Гран при на Австрия беше белязано от поредност от тежки произшествия. Червеният байрак беше развят в деветата обиколка поради конфликт на Франко Морбидели (Petronas Yamaha SRT) с Йоан Зарко (Avintia Ducati), които съвсем отнесоха и Роси в завой номер 3.

„ Беше извънредно, в действителност ужасно. Изглежда, че в днешни времена всички са прекомерно нападателни, даже и в дребните класове “, съобщи водачът на Yamaha.

„ Хубаво е да бъдеш нападателен и разбирам, че всеки желае да кара на максимума, само че някои граници не трябва да бъдат прекрачвани. Това въпреки всичко е спорт и не кой да е спорт, а един от най-опасните. Трябва да изпитваме почитание един към различен и да се пазим. Това важи най-много на писти с дълги прави, на които не падаме под 300 км/ч ".

Роси добави, че е приказвал по тематиката със Зарко и французинът го е уверил, че не е опитал да хване Морбидели със свален гард.

„ Той разказа доста необятна траектория при прекъсването си и безусловно пресече пътя на Франко, който нямаше по какъв начин да реагира при скорост от 300 км/ч. Карах до Маверик (Винялес) в третия завой и усетих, че се задава проблем. Първоначално помислих, че е сянката на хеликоптера, тъй като от време на време и това се случва, само че в действителност това бе моторът на Франко. Той мина около мен с голяма скорост, а този на Зарко пропусна на сантиметри Маверик “, продължи Роси.

„ Двамата извадихме огромен шанс. Надявам се този случай да бъде урок за всички на решетката и те да карат по-безопасно отсега нататък. “
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР