Валентина Сампайо може да се похвали с още един покорен

...
Валентина Сампайо може да се похвали с още един покорен
Коментари Харесай

Валентина Сампайо е първият трансджендър модел на корицата на Sports Illustrated - slava.bg

Валентина Сампайо може да се похвали с още един обуздан връх. 23-годишната бразилка сътвори история, заставайки на корицата на списание Sports Illustrated. Тя взе участие в специфичния брой за лятото, който демонстрира най-хубавите трендове измежду банските, а Сампайо е първият трансджендър модел, който краси заглавната страница.

Моделката попада в листата „ Rookie “ за 2020 година, което също е историческо, защото за първи път трансджендър влиза в тази категория. „ Бях изпълнена с толкоз доста страсти, когато чух новината. Чувството беше необикновено “, споделя Валентина пред списание People. Тя добавя, че постоянно е мечтала да попадне в летния брой на Sports Illustrated и това е голямо достижение за нея.

„ Да израсна в пространство на боязън и маргинализация, с цел да бъда включена в едно от най-емблематичните списания, което в действителност обгръща многообразието – това промени живота ми “, споделя бразилката. Сампайо признава, че това е огромно достижение освен за нея, само че и за цялата ЛГБТ общественост. Тя даде обещание, че ще продължава да се бори за правата на всеки, който се усеща друг, с цел да може от ден на ден хора да доближат до върховете, към които се целят.

Валентина и основният редактор на Sports Illustrated, Ем Джей Дей, се срещат след дълги договаряния с стилната организация на бразилката. Дей споделя, че е било извънредно огромна чест за нея да работи със Сампайо. „ Много се веселя, че тя избра нас, с цел да достави на света едно известие за вяра и последователност “.

Ем Джей добавя, че в случай че известието допре даже единствено един човек и промени неговото виждане или пък им покаже, че няма потребност да крие себе си от света, това си е чиста победа. Валентина е снимала историческата си фотосесия на остров Скруб, намиращ се на Британските Вирджински острови в Карибите.

„ Всички бяха доста благи и дружелюбни. Накараха ме да се усещам спокойна и сигурна. Много съм признателна на Ем Джей и списанието, че ме видяха и ме избраха за това, което съм и желаят да покажат на света, че аз съм просто човек “, споделя моделката пред People.

Корицата идва единствено година откакто Валентина се трансформира в първия трансджендър модел, който си обезпечава договорка с колоса Victoria`s Secret. Тя разгласи новината в Instagram, заявявайки че ще взе участие в сбирката за долни дрехи за новата акция. Публикацията незабавно събра голям брой положителни мнения от други модели и деятели за правата на ЛГБТ общността.

Целта, която Сампайо в този момент преследва, е корицата на американския Vogue. Тя също по този начин желае да се срещне и с водещата Елън Дедженеръс, която се трансформира в първия човек, който признава за хомосексуалността си в народен ефир. „ Тя е моят кумир за подражателство “.

С всички тези исторически достижения, може би напълно скоро Валентина ще се появи в шоуто на Елън.

Източник: tialoto
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР