Валентин Илиев, S.O.S.-Спаси детето: Агресията на пътя взима превес Агресията

...
Валентин Илиев, S.O.S.-Спаси детето: Агресията на пътя взима превес Агресията
Коментари Харесай

Валентин Илиев, „S.O.S.-Спаси детето”: Агресията на пътя взима превес

Валентин Илиев, „ S.O.S.-Спаси детето ”: Агресията на пътя взима превес
Агресията на пътя взима превес, сподели в изявление за БГНЕС Валентин Илиев, лице на акцията „ S.O.S. – Спаси детето ”.

Именно поради случаите на експанзия на пътя от застрахователната акция „ Лев Инс ” започват благородната самодейност – посредством новаторски способи на образование деца да получават първите се уроци по пътна сигурност. Така подрастващите се учат по какъв начин да се ориентират сполучливо във все по-динамичната градска среда и по какъв начин да се придвижват безвредно в нея.

„ Първото ни включване беше през 2008 година в тогавашната акция „ Пази детето на пътя “. В нейния трети стадий успяхме да обезопасим 230 образователни заведения в цялата страната – 24 града и 8 села. Обезопасяването бе обвързвано с построяването на нови или реновиране остарели и към този момент изхабени пешеходни пътеки и огради. Завършекът на цялата акция беше да поставим указателните табели с надпис „ Пази детето на пътя “, който да предизвестява водачите, преминаващи около образователните заведения. В идващия, четвърти стадий, също се включихме интензивно, само че с малко по-различно присъединяване. Не толкоз с обезопасяване на пътната конюнктура, а с подаяние на 3 000 застраховки на деца сираци, които са без един или двама родители. Това бе един жест от наша страна “, съобщи Валентин Илиев.

Включването в самодейността 10 години по-късно от компанията аргументират с безумието по пътищата, на което всички ние ставаме очевидци. „ Особено през последните няколко години, в които то ескалира. Тук приказваме освен за произшествията и жертвите от тях, а и за недобрата инфраструктура, за некачествените поправки, увеличаващия се брой на пияните и дрогирани водачи “, акцентира Илиев.

Целта на самодейността е да бъде обърнато внимание на най-уязвимите – децата. Тъй като днешните младежи са от друго потомство, уредниците ще привлекат вниманието им по актуален метод, включващ 3D образование, симулатори и други интерактивни форми.

Кампанията към този момент започва в София, само че ще се уголемява последователно в цялата страна.
 За тези 4 години имаме 24 акции, в които действително сме избавили 17 човешки живота “, акцентира Илиев За тези 4 години имаме 24 акции, в които действително сме избавили 17 човешки живота “, акцентира Илиев / БГНЕС
„ Стартирахме от регион „ Студентски град “ в столицата, където бяха поканени 4 групи от детски градини. На децата бяха извършени разнообразни образования, а под формата на занимателни игри те се включиха в симулация на придвижването. Завършекът беше кацането на хеликоптера пред постройката на общината “, напомни Валентин Илиев.

От застрахователната акция признават, че е мъчно да се оправят сами с сходна огромна акция, по тази причина разчитат на помощта на специалисти от разнообразни организации, измежду които Български червен кръст (БЧК), Планинска избавителна работа (ПСС), клуб „ Активна сигурност “ и “Хели Ер “.

„ Ние имаме освен желанието да продължим с разширението на тази самодейност, само че и опита и опцията. От 22 години, откогато сме застрахователна компания на този пазар, не сме спирали да участваме в сходни начинания. В последните 4 години имаме и различен план, който включва хеликоптер. Те са общо два. С тях може да реагираме точно в тежки обстановки, да вземем за пример транспортни катастрофи, с цел да можем да спасим човешки живот. За тези 4 години имаме 24 акции, в които действително сме избавили 17 човешки живота “, акцентира Илиев.

Следващото събитие от акцията ще бъде на 17 ноември, събота. Датата е подбрана като естествено продължение на предходния 16 ноември, който е разгласен за Международен ден на потърпевшите при транспортни катастрофи. Тогава комерсиалният център на столичното Околовръстно шосе ще бъде хазаин на един същински празник за децата, на който аниматори, облечени като светофари и пътни знаци, по занимателен метод ще учат децата на съществени правила в придвижването. Участниците ги чака и викторина, а наградените ще получат обиколка с картинг. Завършек на цялото мероприятие ще бъде събирането на дарения, които ще бъдат преведени в дарителската сметка на БЧК и разпределени за деца, потърпевши при ПТП, нуждаещи се и в неравностойно състояние.

Тази година управлението на компанията е взело решение разноските за рекламни материали, които всяка година се отделят, също да бъдат дарени. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР