Валентин ГеоргиевБившият главен прокурор и все още настоящ шеф на

...
Валентин ГеоргиевБившият главен прокурор и все още настоящ шеф на
Коментари Харесай

Пътникът Цацаров

Валентин Георгиев

Бившият основен прокурор и към момента сегашен началник на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с лишен достъп до класифицирана информация, а решението, с което ДАНС го уведомява, е на база инспекция за така наречен надзор на надеждност, като е преценено, че той е обезсърчителен. Любопитен миг от " драмата " е, че ден преди публично да бъде известен, самият Цацаров разгласи, че си подава оставката, което подсказва, че е бил осведомен авансово какво ще се случи. Изпреварващият му ход провокира спекулации и подозрения, че към този момент се е спазарил с властта и е договорил безметежното си излизане от поста, който заема, само че министър председателят разсея тези подозрения.

За мен това, че нямаме същински съществени каузи за корупция на високите етажи на властта, демонстрира безусловно ясно, че КПКОНПИ не си е свършила работата, която всички български жители се надявахме да бъде свършена, съобщи през вчерашния ден Петков.

Нещо повече - става известно, че Цацаров е изнесъл секретна информация по един от случаите и даже от това има последици. Следователно би трябвало да бъде предаден на прокуратурата, само че като знаем кой там стои отпред, може да допускаме какъв ще е резултата.

Самият Цацаров излезе с допустимо най-нескопосаното пояснение за отнетия му допуск - имало " нескончаем институционален напън ", извършен по отношение на управлението на ДАНС от Кирил Петков и от министър Бойко Рашков. Щял да апелира решението.

Вместо да се засрами. Защото отводът е единствено сигнал, че против него се води следствие и то е обвързвано с закононарушение, застрашаващо националната сигурност. Свирен мач, както се споделя.

Да не припомняме по какъв начин процедираше. В коя страна без дело и присъда се запорира имущество да вземем за пример? В коя страна преписките седят на " трупчета " в продължение на над 10 години, до момента в който изтече отминалост. В коя страна се запорира имущество в пъти повече от материалния интерес по обещано дело? Освен това покрива един куп продажни магистрати и политици с тлъсти сметки в чужбина - по този начин и не бяха огласени имената им, макар многократното споменаване на подобен лист.

Оттук насетне е забавно да се види какви ще се реакциите на Гешев и някои хора от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Защото " чорапът " потегли да се разплита и идва и техният ред. А кражбите на предходното ръководство са големи и се случваха точно с бездействието и чадъра на Цацаров и Гешев. Търсена на отговорност, наказване и отмъщение - това е, което обществото чака.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР