Валентин Димов изрази увереност относно шансовете на България за успех

...
Валентин Димов изрази увереност относно шансовете на България за успех
Коментари Харесай

Валентин Димов: Имаме много добър състав, оптимисти сме


Валентин Димов изрази убеденост по отношение на възможностите на България за триумф в квалификацията против Парагвай от Световна група II на купа „Дейвис“. Сблъсъкът с южноамериканците ще се състои на 4 и 5 март в столичната зала „София“.

„Всички момчета са в добра спортна форма. Всичко все още върви добре. Цялата организация, която е основана от българската федерация по тенис, е на високо равнище. Всичко е супер, тъй че сме се концентрирали напълно върху подготовката. Съставът ни е на много положително равнище, тъй че сме оптимистично настроени“ – разяснява Димов по време на днешната конференция в Националния тенис център.

Капитанът на българския отбор разкри, че към този момент има визия кои ще бъдат участниците ни в мача на двойки, само че окончателното решение ще зависи от хода на петъчните дуели.

„Окончателното решение за това кои наши тенисисти ще играят в срещата на двойки ще бъде взето, откакто забележим какъв е резултатът в първия ден в петък. Аз съм човек, който обича да гледа напред. Отдавам миналогодишната загуба против Мексико на стичане на събитията. Извадили сме си поучения и ще се опитаме да победим. Нямаме никакъв мотив за подценяване на съперника“ – сподели капитанът на „лъвовете“.

Освен Димов на конференцията участваха и двама от играчите – първата ракета на отбора Димитър Кузманов и Пьотр Нестеров.

„Това е следващ мач за мен като първа ракета на националния тим. Щастлив съм, че в този тим има доста нови млади момчета. За тях това е извънредно добре, могат да натрупат доста скъп опит. Аз с каквото мога, ще им оказа помощ. Очаква ни тежък мач, сигурно. Просто в Купа „Дейвис“ няма леки мачове. Така че сме подготвени за доста здрава борба. Всички се намираме в доста добра физическа и психическа форма. Тренираме интензивно и всичко, от което имаме потребност, ни е обезпечено. Сега остава най-трудното – да си свършим работата в петък и събота.“ – показа Кузманов.

„Аз съм извънредно признателен на треньорите за това, че ме избраха да бъда част от тима. За мен това е голяма привилегия. Лагерът протича при доста положителни условия и се надявам, в случай че получа късмет, да покажа това, на което съм кадърен. Напрежение и неспокойствие, несъмнено, има. Но аз не знам дали изобщо ще играя, това е решение напълно на нашия капитан. В момента упражнявам, изучавам се и абсорбирам колкото може повече информация. Атмосферата е напълно нова за мен, всичко е на доста професионално равнище. За мен това в действителност е скъп опит“ – добави от своя страна Нестеров.

След тримата българи пред медиите застана и капитанът на парагвайския отбор Рамон Делгадо. Бившият №52 в света съобщи, че съгласно него вероятно тъждество след първия ден от конфликта би било страховит резултат за „гуараните“.

„Най-напред желая да благодаря на всички в България – съобщи Делгадо. – За първи път съм тук, а съм обикалял доста по света. За 20 години професионална кариера в никакъв случай не ми се е удавала опция да играя във вашата страна. Не съм очаквал, че тук е толкоз съвременно, толкоз хубаво, а хората са доста приветливи. По отношение на мача считам, че България е очевиден любимец. Имате доста по-предно класирани в ранглистата тенисисти от моите. Но ние пък имаме млад тим, с състезател, който е на международно топниво при юношите. А и би трябвало да се знае, че Купа „Дейвис“ е доста друг шампионат, който дава напълно друг опит. Като цяло ние сме тук с настройката да спечелим мача. Но както споделих, тимът ни е доста некомпетентен, играем като посетители. Бих споделил, че в случай че след първия ден резултатът е 1-1, това ще е ужасно за нас.“

Жребият за мача ще бъде изтеглен на следващия ден (3 март) от 15:00 ч.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР