Валентин Антов получи тежка контузия. Червените отново не вкараха и

...
Валентин Антов получи тежка контузия. Червените отново не вкараха и
Коментари Харесай

Лиепая затрудни ЦСКА на Армията

Валентин Антов получи тежка травма. " Червените " още веднъж не вкараха и приключиха 0:0 с Лиепая в мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Гостите даже могат да съжаляват, че не си потеглиха с победа, откакто имаха по-чистите обстановки за гол. Реваншът против латвийците е след тъкмо една седмица на стадион „ Даугава ” в Латвия.

Първото по-интересно състояние в мача беше пред вратата на ЦСКА. В шестата минута Кейта центрира в наказателното поле, където Хоган се опита да стреля със задна ножица, само че не уцели топката, а при приземяването се контузи и се наложи да влиза лекарският екип на гостите. В последна сметка футболистът на Лиепая продължи мача.

В 16-ата минута превъзходен самостоятелен пробив на Йоан Баи приключи с опит за подаване. Исайевс обаче оказа на пътя на топката и почисти в ъглов удар, който не докара до нищо рисково пред вратата на гостите. Четири по-късно ЦСКА изпусна най-чистото си състояние досега. Изключителен пас на Юга изведе Баи самичък против вратаря на гостите. Звиедрис съумя да затвори крилото на " алените " и французинът реши да върне към Вилдсхуд, а той от своя страна подари топката на съперников футболист. Лиепая отговори в 25-ата минута, когато Жулевс прати топката в наказателното поле, където Бага не съумя да нанесе удар. Минута по-късно Кери опитва шут от отдалеченост, само че неопределено.

Последва ново центриране на Жулевс отдясно, което беше изчистено от Турицов. Топката обаче попадна в Бага, чийто удар мина рисково покрай вратата на " алените ". В ответната офанзива Вилдсхуд влезе в наказателното поле и потърси Баи, само че Кейта пресече подаването и почисти в корнер. След осъществяването му топката стигна до Жеферсон и той стреля в навън.

Пет минути преди края на редовного време Валентин Антов пострада. Той беше ударен от Хаган с коляно в главата и му отвори аркада. Защитникът беше изнесен от терена облян в кръв. След като беше превързан, той не се завърна на терена, а се запълти към колата за спешна помощ, която го откара къвм " Пирогов ". Любослав Пенев изчака до почивката и стартира второта част с Пламен Гълъбов. Йовом пък смени Йоан Баи.

" Червените " желаеха дузпа в 54-ата минута. Кайседо получи топката и падна. Нападателят имаше искания, че е бил фаулиран от Исайевс, само че реферът реши, че няма съображение да уточни бялата точка. Три по-късно гостите извършиха ъглов удар. Турицов почисти неприятно топката, а Миросавлиев не очакваше сходен подарък и очевиден пропуск от няколко метра.

В 70-ата минута добра интервенция на Бусато не разреши топката да влезе в мрежата му. След центриране от фаул Шимич стреля с глава от упор, само че бразилският пазач показва отличен инстикт. Четири по-късно Кери прати топката в наказателното поле на Лиепая, само че там слабият удар на Йомов не затрудни Звиедрис.

Любослав Пенев вкара и Чатакович в игра, с цел да усили нападателната мощност на тима си. Бранител на Лиепая блокира с тяло удар на плеймейкъра и я прати в корнер, а след него пък Юга пропусна преференциална опция да приключи от Йомов. До края Ахмедов и Чатакович също имаха благоприятни условия, само че не съумяха да се разпишат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР