Валенсия срещна много трудности срещу коравия Селта, но все пак

...
Валенсия срещна много трудности срещу коравия Селта, но все пак
Коментари Харесай

Валенсия пречупи с дузпа коравия Селта

Валенсия срещна доста компликации против коравия Селта, само че въпреки всичко съумя да го надвие след победна дузпа с 2:1 в мач от 15-ия кръг на испанското състезание.

Валенсианците редуцираха на две точките закъснение от водача Барселона, който в неделя гостува на Виляреал. Барса има 36, Валенсия е с 34, Реал има 31, а Атлетико М 30 /и също като Барса мач по-малко/.

Мачът се оказа извънредно тежък за втория в класирането на Ла Лига Валенсия. „ Прилепите” бяха позволили едвам предишния кръг първата си загуба /от Хетафе с 0:1/, до момента в който Селта пристигна на „ Местая” с висок морал, подбудено от равенството на „ Камп Ноу” /2:2/ против водача Барселона.

Мачът стартира равностойно, само че последователно „ прилепите” съумяха да взета териториален превес. Те поведоха в резултата след корнер и удар на близката греда с глава на голаджията Симоне Дзадза, който се оказа неспасяем – 1:0 за Валенсия в 28-ата минута.

Но Селта продължи да бъде костелив орех. В 35-ата минута вратарят на Валенсия Нето трябваше да демонстрира превъзходния си инстикт, с цел да парира удар на Яго Аспас.

В самото начало на второто полувреме обаче Яспас от близко нямаше по какъв начин да бъде спрян и изравни в 47-ата минута – 1:1.

Мачът продължи да бъде равносилен и оспорван. Но Валенсия имаше повече късмет.

В 81-ата минута Уго Майо прояви голословна несъобразителност и клъпцна по глезена стоящия на едно място в наказателното поле Начо от Валенсия. А това бе задоволително за рефера да отсъди дузпа. Изпълни я не по най-хубавия метод Дани Парехо, вратарят уцели ъгъла, само че топката се удари от ръката му и влетя във вратата на Селта – 2:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР