Валежите продължават, като до момента отново най-голямо е количеството, измерено

...
Валежите продължават, като до момента отново най-голямо е количеството, измерено
Коментари Харесай

Код оранжево за проливни валежи утре

Валежите не престават, като досега още веднъж най-голямо е количеството, измерено в Пазарджик – внушителните съвсем 90 л/кв.м, в Хасково и Враца – към 80, в София – 54.

През нощта ще вали основно в североизточните региони, а на следващия ден код жълто за обилни количества е в действие в в източната половина от страната. В областите Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали, където предизвестието е от втора степен, ще има и гръмотевична активност.

Следобед от запад преваляванията ще намалеят и ще спрат, а до вечерта на обособени места облачността ще се раздра. Ще бъде прохладно, с оптимални температури - сред 8° и 13°, малко по-високи по Черноморието, където тук-там също ще има обилни количествата. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

В планините времето и на следващия ден ще се задържи облачно и мъгливо, с превалявания от дъжд, по най-високите елементи - от сняг.

Ще бъде прохладно с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максимални температури в курортите - от 3° на Алеко до 8° в Банско.

И към времето в Европа. Обширна многоцентрова област на ниско налягане е причина за преваляванията и хладното за сезона време в северните региони от континента. На над Северна Европа. Средиземноморският циклон, който дефинира времето у нас от няколко дни, се реалокира на изток и на следващия ден преваляванията на Апенините ще спрат, само че на доста места на Балканите, основно в източната половина от полуострова ще продължи да вали, като в някои региони, в това число и у нас, преваляванията ще са обилни.

В сряда ще вали на по-малко места, само че с прекосяването на следващия средиземноморски циклон южно от страната, в четвъртък и петък още веднъж се чакат повсеместни, тук-там обилни, превалявания. Ще бъде доста прохладно, изключително в Източна България. Температурите в Западна България ще се намалят и в планинските региони над 700-800 метра е допустимо дъждът да се примесва със сняг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР