Валежите продължават. Днес те ще бъдат по-интензивни в Централна България,

...
Валежите продължават. Днес те ще бъдат по-интензивни в Централна България,
Коментари Харесай

Какво време ни очаква през уикенда, има ли надежда изобщо на топъл октомври

Валежите не престават. Днес те ще бъдат по-интензивни в Централна България, където е оповестено предизвестие от първа степен за обилни количества. Общото количество на преваляванията ще е към 30, а в южните региони на Централна България и 40 л/м2.

Още по-сериозни количества се чакат в Източна България, където ще продължи да вали интензивно и през нощта и се чака количество от 50 л/м2 и гръмотевици. Възможно са тук-там и градушки, изясни пред Българска национална телевизия синоптикът Христина Балинска.

Освен проливни превалявания се чака и доста мощен вятър. Днес се чака температурите в Северна България температури не по-високи от 16-17-18 градуса. София, където сега е към 8 градуса, през днешния ден няма да стане повече от 10-11.



Причината за внезапната смяна на времето е леден атмосферен фронт, който минава над страната. Валежите последователно ще се изместват на изток.

През нощта преваляванията ще продължат в цялата страна, само че по-интензивни ще бъдат към този момент в Източна България.

В събота времето ще е студено за сезона, само че съвсем без превалявания. В утринните часове ще превалява единствено в Източна България, вятърът ще отслабне.

През нощта против неделя вятърът още веднъж ще се усили. Отново ще има валежи и в неделя ще бъде прохладно, изключително в планините.



До средата на месеца, обаче, се чака ново стопляне.

Циганско лято може да се чака в края на октомври и началото на ноември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР