Вълчо Арабаджиев остава в ареста, съобщи bTV, позовавайки се на

...
Вълчо Арабаджиев остава в ареста, съобщи bTV, позовавайки се на
Коментари Харесай

Вълчо Арабаджиев остава в ареста

Вълчо Арабаджиев остава в ареста, заяви bTV, базирайки се на Спецсъда. Мотивът на магистратите е, че има риск той да се укрие, защото родителите му - Ветко и Маринела Арабаджиеви, към момента се търсят.

Адвокатите желаеха по-лека мярка на Арабаджиев поради гръбначно заболяване, само че съгласно експертизата той може да се лекува и в ареста.

Повдигнато е ново, по-тежко обвиняване, защото след разбор на събраните доказателства се реши, че има съществуване на състав на по-тежко закононарушение, съобщи прокурор по делото.
Новото обвиняване е, че Вълчо Вълчев Арабаджиев е предполагал, че държаното от него имущество е добито посредством тежко съзнателно закононарушение - (укриване на налози - б.р.). За това се поставят над 5 година затвор, посочи прокурорът.

Той е вписван в представителството на търговски сдружения, взел участие е в съвет на шефовете на някои от тях и осъществявал функционалности по ръководството на тези сдружения. Обвинението е че е предполагал за произхода на парите.

Обвинението няма информация къде са Вълчо и Маринела Арабаджиеви. Никой не се е свързал с прокуратурата, добави прокурорът.

На 31 август бе осъществена профилирана акция в офисите на хотел " Маринела " в София и хотел " Марица " в Пловдив, които са благосъстоятелност на Ветко Арабаджиев.

Тогава бяха арестувани 10 души, измежду които и синът му Вълчо. Шестима бяха упрекнати за пране на пари.

Интерпол издаде алена бюлетина за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянева бяха пуснати под парична гаранция от спецсъда, само че Апелативният спецсъд ги върна в ареста.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР