Ваксините за COVID-19 ще останат в дългосрочен план и биха

...
Ваксините за COVID-19 ще останат в дългосрочен план и биха
Коментари Харесай

Moderna и Pfizer прогнозираха ежегодни ваксинации срещу COVID-19

Ваксините за COVID-19 ще останат в дълготраен проект и биха могли да станат част от годишната гама подсилващи инжекции, предвидиха водещи производители на ваксини. Moderna и Pfizer работят по нови версии на своите ваксини, ориентирани към справяне с разновидността Омикрон.

По време на изявление на Световния стопански конгрес (WEF) в понеделник основният изпълнителен шеф на Moderna Стефан Бансел съобщи, че компанията му възнамерява да предложи сезонна подсилваща инжекция, която да покрива COVID-19, както и други респираторни болести като грип и респираторен синцитиален вирус (RSV).

" Нашата цел е да можем да предлагаме една годишна бустерна доза, с цел да нямаме проблеми със спазването на условията, когато хората не желаят да си вършат по две-три инжекции през зимата ", сподели Бан, представен от Евронюз.

Запитан по кое време може да бъде разполагаем бустерът за Коронавирус, грип и RSV, той отговори, че " в най-хубавия случай това би било през есента на 2023 година ".

Но Бансел също по този начин допусна, че въпросът за неравнопоставеността на имунизациите може да продължи, като сподели за предстоящото въвеждане на комбинирания бустер през 2023 г: " Не мисля, че това ще се случи във всяка страна ".

Също в понеделник основният изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла допусна, че актуалната вълна на Омикрон може да е последната от пандемията от COVID-19, която да изисква ограничавания в работата и обществения живот.

" Най-вероятният сюжет е, че вирусът ще продължи да циркулира в продължение на няколко години. Това е вирус, който се е популяризирал в целия свят и е доста мъчно да се отървем от него ", сподели той. " Но считам, че с инструментите, които науката ни е предоставила, тази вълна ще бъде последната, която ще донесе със себе си този тип ограничавания ".

В коментар пред френския ефирен оператор BFM Бурла повтори мнението на ръководителя на Moderna Бансел: „ годишните имунизации против COVID-19 ще бъдат факт години наред “.

" За мен значимото е трите дози да се трансфорат в цялостна имунизация, последвана от годишна доза, като се изключи имунокомпрометираните хора, които биха могли да получават бустер на всеки четири месеца ", сподели той. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР