Ваксините срещу COVID-19 стават задължителни за всички служители в частния

...
Ваксините срещу COVID-19 стават задължителни за всички служители в частния
Коментари Харесай

Ню Йорк Сити въвежда задължителни ваксини за частните служители

Ваксините против COVID-19 стават наложителни за всички чиновници в частния бранш в Ню Йорк Сити, съобщи кметът Бил де Блазио на фона на засилващото се разпространяване на разновидността „ Омикрон “.

Мярката влиза в действие на 27 декември и бе разказана от градоначалника като „ първата по рода си “ в Съединени американски щати, съобщи „ Ню Йорк Таймс “.

„ Омикрон “ е тук и наподобява, че е силно преносим “, разяснява той. Почти 90% от възрастните в града към този момент имат най-малко една доза ваксина. Според е Блазио обаче Ню Йорк Сити би трябвало да отиде още по-далеч, с цел да се оправи с нова вълна на вируса на място, което се трансформира в епицентър на пандемията преди повече от година.

Някои частни работодатели към този момент са изискали чиновниците да се ваксинират, само че доста други не са. От друга страна, имунизациите към този момент се изискват за градските чиновници, в това число учители, служители на реда и пожарникари, а предходната седмица това предписание стана годно и за чиновниците в частни и религиозни учебни заведения.

Текущите рестрикции в града включват най-малко една доза ваксина за посещаване на заведения за хранене на закрито, места за развлечение и фитнес центрова. Според новите ограничения за хранене на закрито, развлечения и спортни зали ще са нужни две дози препарат против COVID-19 при лицата над 12-годишна възраст. Децата от 5 до 11 ще би трябвало да имат най-малко една доза, написа „ Гардиън “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР