Ваксините остават основно оръжие срещу пандемията от коронавирус. Това заявиха

...
Ваксините остават основно оръжие срещу пандемията от коронавирус. Това заявиха
Коментари Харесай

ECDC и EMA призоваха българите да се ваксинират

Ваксините остават главно оръжие против пандемията от ковид. Това обявиха водещи специалисти на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите (ECDC) и Европейската организация по медикаментите (EMA), които показаха настоящи научни данни пред български публицисти на онлайн семинар, проведен от Представителството на Европейската комисия в България.

„ Изправени сме пред възходящ брой случаи на COVID-19 в цяла Европа, само че към този момент имаме оръжие против вируса и това оръжие са имунизациите. Те са доста мощни за попречване на тежки болести и гибел, без значение от всичките разновидности. Нашата цел към момента е да повишим равнището на имунизиране в Европа, което към днешна дата е приблизително 70% за цялото население на Европа. Но 30% от популацията към момента не е имунизирано и това се опитваме да променим. Другото средство за битка с пандемията е носенето на маски, спазването на физическа отдалеченост, хигиена на ръцете и други ограничения за понижаване на болестта. За страдание следим отмалялост от пандемията. На хората към този момент им е писнало от всички тези ограничения и това оказва въздействие върху темпа на имунизиране, резултата на имунизациите и върху осъществяването на ограниченията. Стигаме до един обаян кръг, който би трябвало да разбием. Той също се подхранва и от погрешна информация и дезинформация. Можем да уверим българските публицисти, че информацията, която дават Европейският център за профилактика и надзор на болесттите и Европейската организация по медикаментите, е в действителност достоверна. Тя се основава само на научни доказателства, без никакво въздействие от външни сили “, сподели при откриването на събитието шефът на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите Андреа Амон.

В приветствието си изпълнителният шеф на Европейската организация по медикаментите Емър Кук уточни:

„ EMA играе огромна роля в световната битка против ковид, изключително във връзка с одобряването на безвредни и ефикасни ваксини. Искам да подчертая, че ние сме изцяло самостоятелна научна институция. Следим от близко резултата от имунизацията с развиването на другите разновидности. Доказателствата и изследванията сочат, че имунизацията и изключително бустерните дози играят основна роля за попречване на тежки болести при хора, инфектирани с разновидността Омикрон. При хората, които са получили 3 дози, вероятността от хоспитализация е доста по-малка.

Затова EMA приканва всички български жители да завършат първичния имунизационен курс, а тези, които дават отговор на изискванията, да си създадат бустер. Парадоксът в тази рецесия е, че разполагаме с невиждано количество научни данни, които потвърждават сигурността на утвърдените от нас ваксини.

В същото време обаче, информацията, която ние оповестяваме се сблъсква със също толкоз невиждана по мащабите си дезинформация, изключително в обществените мрежи, което води до съмнение във имунизациите. EMA, като общественият орган, виновен за утвърждението на имунизациите, поставя големи старания, с цел да направи научната информация налична, транспарантна и лесна за схващане. “

Като лектори на събитието от Стокхолм се включи доктор Пьотр Крамарц, заместник-главен теоретичен експерт и спешен управител в ECDC и от Амстердам - доктор Марко Кавалери, началник на работна група в ЕМА за „ Стратегии против биологичните закани за здравето и за имунизациите “.

Участниците бяха приветствани от изпълняващия длъжността началник на Представителството на Европейската комисия в България господин Цветан Кюланов, който означи: „ През последните съвсем две години на пандемия ние призоваваме всички медии да се допитват до достоверни източници на информация и през днешния ден се радваме, че имаме разполагаем ръководителите на ЕМА и ECDC, с цел да сме оптимално потребни на българските жители “.
Свързани вести Руски доктор изясни по кое време денем да се сложи коронавирус имунизацията СЗО: Половин милион души по света са умряли от Омикрон Тези признаци издават "скрит " Омикрон Проф. Ива Христова обясни по какъв начин се популяризира Омикрон у нас Има светлина! Петата Коронавирус вълна свършва и идва умерено лято. Говори проф. Христова Еврокомисията провежда онлайн семинар у нас за дезинформацията, обвързвана с пандемията и ваксините
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР