Ваксинират ученици от Пловдив срещу COVID-19. Информационната кампанията започна преди

...
Ваксинират ученици от Пловдив срещу COVID-19. Информационната кампанията започна преди
Коментари Харесай

В Пловдив петима ученици са се ваксинирали тази сутрин

Ваксинират възпитаници от Пловдив против COVID-19. Информационната акцията стартира преди седмици в някои от огромните гимназии, само че ползата на родителите е слаб, разясняват от районната здравна ревизия в града.

5 деца са се ваксинирали в единия от двата кабинета за имунизация към РЗИ през днешния ден. От тази заран в Пловдив започва акцията за имунизацията на възпитаници над 12 години.

" Твърдо съм уверена в изгодата на имунизацията. Вярвам, че рискът е доста по-голям, в случай че бъдат оставени без ваксина. Нищо не ме тормози, само че осведомителна акция липсва ", показа майка на имунизирано дете.

" Очаквам от тези четири гимназии към 130-140 да преминат в идващите три дни, т.е. през днешния ден, на следващия ден и вдругиден. Това са езиковите гимназии, математическата и филантропичната гимназия общо взето ползата е слаб, тъй като имат съмнение родителите. Добре е в случай че желаят да имат присъствено образование на децата си, да бъдат имунизирани. Това важи и за тази част от учителите, които към момента не са имунизирани за Пловдив. Слава богу, това не е висок % измежду учителите ", сподели шефът на РЗИ-Пловдив доктор Ваня Танчева-Манчева.

Репортер: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР