Ваксинират хотелиери и ресторантьори в Банско от днес до 11

...
Ваксинират хотелиери и ресторантьори в Банско от днес до 11
Коментари Харесай

Преди летния сезон: Ваксинират туристическия бранш в Банско

Ваксинират хотелиери и ресторантьори в Банско от през днешния ден до 11 юни за новия летен туристически сезон.

От два дни тече записването на искащите, които работят в областта на хотелиерството и ресторантьорството, да се имунизират в Банско. А самодейността е във връзка откриването на летния сезон, което ще стане от 1 юли. До момента единствено десетина индивида са декларирали предпочитание да се имунизират.

Зорка Тумбакиева, която е секретар на Съюза на туристическия бизнес в града, съобщи в " Денят стартира ", че още през април е било препоръчано да бъде изпратен лист със искащите до министерството, тъй че хората, които са имали предпочитание, още тогава са били имунизирани.

" След като отвориха хотелите, доста огромна част от хората започнаха да се имунизират, тъй като в здравния център в Банско постоянно е имало избор на ваксини и имунизирането върви без никакъв проблем ", разяснява тя.

Кмет на община Банско Иван Кадев увери, че в идния летен сезон гостите могат да бъдат спокойни във връзка с здравната сигурност и ситуацията в града.

" Тук е основана стройна организация и хората, които са желали досега да бъдат имунизирани, са създали това. Мисля, че броят е огромен. Заболеваемостта е потисната. От РЗИ нямам в последните дни сводка какъв брой са заболелите, което значи, че или няма, или са най-малък брой ", сподели кметът.

Летният сезон стартира на 1 юли, само че спортните и културните мероприятия стартират още в края на юни.

И медицинският център, и персоналните лекари в града имат задоволително ваксини. Има кабинет и в Разлог, работят и структурите на РЗИ, които при нужда ще идват на място и ще имунизират браншови организации отвън туристическия отрасъл.

Около 100 са хотелите и къщите за посетители в Банско, които ще одобряват туристи това лято.

Репортер: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР