Ваксинирани с две дози ваксина, включително китайска и руска, и

...
Ваксинирани с две дози ваксина, включително китайска и руска, и
Коментари Харесай

Ваксинирани срещу COVID-19 влизат свободно в Хърватия от утре

Ваксинирани с две дози ваксина, в това число китайска и съветска, и тези, които са преболедували Covid-19 през последните шест месеца, от на следващия ден ще могат да влизат в Хърватия без негативен PCR тест, а също по този начин ще имат право да влизат с негативен бърз антигенен тест, приет в Европейски Съюз.
„ На равнище Европейски Съюз понастоящем няма умозаключение по отношение на ваксини, които не са регистрирани в Европейски Съюз. Що се отнася до дневния ред, и по-късно ще се приспособяваме към това решение. Дотогава, що се отнася до Хърватия, за нас е значимо имунизациите, както съветската, по този начин и китайската, да бъдат измежду употребяваните ", сподели хърватският вътрешен министър Давор Божинович на конференция в Националния щаб за гражданска отбрана.
 Пленкович: Хърватия в еврозоната и Шенген до 2024 година Пленкович: Хърватия в еврозоната и Шенген до 2024 година
Хърватският министър председател Андрей Пленкович съобщи, че може дасе чака Хърватия да се причисли към еврозоната и Шенгенското пространство до...
Директорът на Хърватския институт за публично здраве, Крунослав Цапак, съобщи, че е избран интервал от 14 дни след приемане на втората доза от която и да е ваксина за прекосяване през границата, тъй като „ 14 дни след втората доза от имунизацията се развива оптимален имунитет, който остава постоянен ".
С решението за ограничение на, което ще влезе в действие в четвъртък, 1 април, в допълнение към потвърждението за имунизация с двете дози на имунизацията, тези, които имат документ за прекарана коронавирусна зараза през последните шест месеца, ще могат да влизат в страната без негативен тест. Всички останали ще би трябвало да показват негативен PCR тест и новото е, че ще е нужен бърз тест, приет от Европейски Съюз.
Поради утежняването на епидемиологичната конюнктура, от на следващия ден тренировките на закрито са неразрешени, като се изключи тези на топ спортистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР