Ваксинирането срещу коронавирус в България е добре организирано и няма

...
Ваксинирането срещу коронавирус в България е добре организирано и няма
Коментари Харесай

Кунчев: Ако за 15 минути не ви ваксинират, хвърлям си оставката

Ваксинирането против ковид в България е добре проведено и няма друга страна в Европа, която да предлага такова обилие от препарати налично. Това съобщи пред Българска национална телевизия основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. В същото време обаче той призна, че процесът върви постепенно и страната има благоприятни условия да имунизира доста повече хора всекидневно.

" Ако желаете можем да създадем опит някой от вашия екип да тръгне с мен, в случай че до 15 минути не получи имунизация, си мятам оставката. Където желаете, " зелени коридори ", общопрактикуващи лекари, РЗИ, парк, няма друга страна в Европа, която да го обезпечава толкоз налично ", сподели той.

Към момента у нас се ваксинират по 20-25 хиляди души на ден и това не е задоволително. Изцяло имунизираните са над 680 хиляди Според Кунчев би трябвало да бъде реализирано покритие от 70-75% от популацията, с цел да се сметне, че България е подготвена да посрещне възможна нова вълна през есента и зимата.

Излишък на ваксини ще има, сподели още Кунчев. Към момента към момента не се унищожават останки, тъй като се внимава при отварянето на флаконите.

През летните месеци обстановката у нас ще бъде спокойна, предвижда здравният контрольор. Проблемите с ковид обаче надалеч не са завършили. Той акцентира, че сега в Азия най-разпространеният вид е индийският, а в Индия се записват по 100 хиляди случая всеки ден.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР