Ваксинирането на децата от 12 до 15 години вече е

...
Ваксинирането на децата от 12 до 15 години вече е
Коментари Харесай

В САЩ дадоха зелена светлина за ваксиниране на 12-годишни с Пфайзер

Ваксинирането на децата от 12 до 15 години към този момент е публична рекомендация от специалистите в Съединените щати в региона на публичното здраве.
В понеделник американската Агенция за храните и медикаментите позволи за незабавна приложимост имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ и при тази възрастова група. А в сряда беше получена рекомендация и от Консултативния комитет към Центъра за надзор и предварителна защита на заболяванията, съобщи БНР.
След като шефът Рошел Валенски подписа разрешението на Центъра за надзор и предварителна защита на заболяванията, имунизирането на децата от 12 до 15 години става публична рекомендация от специалистите в региона на публичното здраве.
Президентът Джо Байдън приветства гласуваното решение и означи, че това значи, че още 17 милиона души в Съединени американски щати ще могат да се имунизират.
От Американската академия по педиатрия оповестиха тази седмица, че сега децата съставляват 22,4% от всички нови седмични случаи на COVID-19.
Сега, базирайки се на тестванията, включващи над 2000 деца, от „ Пфайзер “ настояват, че имунизацията за юношите е на 100% ефикасна и с добра търпимост.
В момента няма клинични доказателства, които да допускат, че имунизациите могат да имат дълготрайни резултати върху пубертета или да причинят неплодородие. Според „ Пфайзер “ нарушаването на месечния цикъл при дамите или при девойките не основава риск от неплодородие.
Съветите на експертите са родителите да беседват с педиатрите и да насърчат имунизирането на децата, само че към този момент 51% от родителите споделят,че се въздържат да имунизират на децата си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР