Ваксинацията в България върви с бавни темпове и ваксинационното покритие

...
Ваксинацията в България върви с бавни темпове и ваксинационното покритие
Коментари Харесай

Епидемиолог очаква нова Covid вълна през септември

" Ваксинацията в България върви с мудни темпове и имунизационното покритие е извънредно ниско и това е главното върху, което тряба да се работи ", сподели доктор Петър Марков, епидемиолог.

" Нужна е мощна и устойчива акция, която да обясни на хората за какво би трябвало да се имунизират. Поздравям министър Кацаров, че е привлякъл известни лица, които да оказват помощ в тази посока, с цел да се убеждават хората да се ваксинарат - това е единственият метод да излезем от цикъла на ограничавания, без нея не можем да се оправим ", уточни още доктор Марков.

" Иначе хората се опасяват, това е обикновено, те са чувствителни на такива решения. Но би трябвало да им се акцентира, че новите ваксини са с извънредно висока успеваемост и сигурност. Засега няма смъртен случай на имунизирани в България.

Ваксинацията на деца има два аспекта - единият е обвързван със здравето на децата, а имунизацията за деца над 12 години е лицензирана към този момент, тъй че, всеки родител би трябвало да вземе своето решение. Защото децата прекарват по-леко, само че от време на време и по-тежко.
 Наш учител в Оксфорд за COVID-19: Вероятно изпускаме доста случаи Наш учител в Оксфорд за COVID-19: Вероятно изпускаме доста случаи
Причината Европейската комисия да ни поставя като най-застрашени от ковид и грип е, че смъртността при нас остава висока. Това сподели...

Другият аспект е обвързван с контрола на инфекцията в цялото общество. Доскоро децата не можеха да се имунизират, само че колкото повече в този момент и те се имунизират, това ще защищити и възрастните хора ", съобщи доктор Марков.

По думите му " Делта " разновидността е по-заразен, само че не е толкоз гибелен. Той чака, в случай че хората не се имунизират, през септември да има последваща вълна инфектирани.

" Южноафриканският вид да вземем за пример е по-малко инфектиран, само че той съумява да пробие в някаква степен имунизационния имунитет, както и естествения имунитет. А английският и инидийският вид, те пък са по-високо заразни. РНК вирусите са извънредно изменчиви и пластични, те бързо се приспособяват и по този начин печелят разпространяването си, още повече, че са нови вируси ", сподели ученият.

Според него имунизациите до момента са посочили, че защищават от тежко протичане и гибел при всички разновидности на вируса. Важно е да е цялостна имунизацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР