Ваксинационният туризъм се завръща в Европа, този път заради нарастващо

...
Ваксинационният туризъм се завръща в Европа, този път заради нарастващо
Коментари Харесай

На екскурзия до Франция - за ваксина срещу маймунска шарка

Ваксинационният туризъм се завръща в Европа, този път поради възходящо безпокойствие към разпространяването на маймунска шарка. Мнозина желаят да се предпазят от заболяването, само че с цел да го създадат, би трябвало да пропътуват известно разстояние до най-близкия пункт или страна, която предлага по-лесно ваксина против вирусната зараза. Най-честата дестинация е Франция.

Към момента над 16 хиляди случая на маймунска шарка са регистрирани на континента. Наскоро Европейската организация по медикаментите (ЕМА) утвърди ваксина против болестта, само че управляващите в редица европейски страни се борят да обезпечат дози заради сериозния дефицит на лекарството и възходящия брой случаи.

Ваксината Imvanex е на датската компания " Bavarian Nordic " и е утвърдена в Европейски Съюз още през 2013 година за предварителна защита на дребна шарка. Заради сходството сред двата вируса тя към този момент публично се предлага и в битката против маймунската шарка. " Bavarian Nordic " е единственият производител. От концерна обявиха, че са получили поръчка за 1,5 млн. дози от страни от Европа, множеството от които ще бъдат доставени чак през 2023 година Съединени американски щати са поръчали спомагателни 2,5 млн. дози.

Защо Франция?

Франция има на склад приемливи количества от имунизацията, създадена от датската компания „ Bavarian Nordic “, с цел да се защищити от възможна зараза от дребна шарка. Това е и повода да има свободни дози в този момент, когато препаратът бе утвърден като подходяш за предотвратяване и от маймунска шарка. След утвърждението държавното управление отпусна спомагателни 42 хиляди дози. Право на имунизация имат всички гей мъже, транс хората и жители в областта на половите услуги.

Ситуацията на европейско равнище сега обаче е по-сложна, защото доста от държавните управления нямат ясна политика в битката с маймунската шарка. Някои общности създават лични здравно-информационни акции, жители пътуват в други страни, с цел да търсят ваксини, споделя „ Politico ”. Изданието беседва с хора, които търсят метод да се предпазят от вируса, който, въпреки и да се разказва като лек, може да аргументи болежка и белези за цялостен живот.

Португалия е една от страните, които започнаха имунизационния развой против заболяването в края на август месец, само че единствено за лица, които са имали директен контакт със инфектиран. 34-годишният сценичен режисьор Пауло желае да се защищити и да си сложи ваксина, само че не дава отговор на изискванията, заложени от държавното управление. Затова той отива в Лил, Северна Франция.

Френският град, който се намира покрай белгийската граница, се е трансформирал в известно място за задгранични жители - поради готовността там да се слагат ваксини против маймунска шарка на посетителите. Въпреки че френското държавно управление публично резервира препарата единствено за поданици на страната.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР