Ваксинационна кампания срещу човешкия папилома вирус (HPV) се организира в

...
Ваксинационна кампания срещу човешкия папилома вирус (HPV) се организира в
Коментари Харесай

Ваксинационна кампания срещу човешкия папилома вирус се организира в столична болница

Ваксинационна акция против човешкия папилома вирус (HPV) се провежда в столичната болница „ Вита “, оповестиха от националната неправителствена коалиция за предварителна защита на HPV-свързаните болести „ Коалиция HPV ”, които са уредници на събитието. Първото имунизиране ще бъде на 16 и 17 април, от 14:00 до 16:00 часа, а второто – на 14 и 15 май, от 14:00 до 16:00 часа.

Ваксината е безвъзмездна за девойки на възраст сред 10 и 14 години, в случай че е направена при общопрактикуващ доктор, прецизираха от Коалиция HPV. За пациенти, навършили 14-годишна възраст, ваксинирането е гратис, като единствено се заплаща цената на имунизацията.

Необходимо е авансово записване за пациенти над 14 години, което може да се направи онлайн на посочения адрес.

Инициативата се организира в границите на осведомителната акция за предварителна защита на HPV инфекцията и обвързваните с нея болести „ Защити бъдещето им “, проведена от Коалиция HPV. Целта е да се увеличи имунизационното покритие в страната против човешкия папилома вирус.

По-рано този месец на кръгла маса „ Време за ускоряване. Заедно против рака в България “ беше показан Европейския манифест за рака за 2024 година В документа се планува ранна диагностика на рак, елиминиране на онкологичните болести, свързани с човешкия папиломен вирус и с вируса на хепатит Б, решение на казуса с кадровата рецесия в опазването на здравето. В рамките на форума заместник-министърът по опазването на здравето доцент Михаил Околийски сподели, че се планува опцията от 2025 година момчета да се имунизират против HPV инфекцията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР