Ваксината срещу новия коронавирус, разработена от американската компания Pfizer (Пфайзър)

...
Ваксината срещу новия коронавирус, разработена от американската компания Pfizer (Пфайзър)
Коментари Харесай

Създателят на ваксината на Pfizer: Ще защитава пациентите поне една година

Ваксината против новия ковид, създадена от американската компания Pfizer ( " Пфайзър " ) и немската BioNTech ( " Бионтек " ), ще може да отбрани пациентите от Ковид-19 в продължение най-малко на една година, заяви телевизионният канал Фокс нюз.Това съобщи пред камерите генералният шеф и съосновател на " Бионтек " Угур Шахин, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Очаквам имунизацията да бъде ефикансна минимум една година ", сподели турският доктор, който от години живее в Германия, като акцентира, че повторното й използване може да се реализира една година след първото имунизиране.

Както към този момент стана ясно обаче, имунизацията неизбежно може да има и странични резултати, като висока температура, тресчица, мускулни болки или главоболие.

Шахин основава имунизацията дружно със брачната половинка си, която също е доктор.

По неговите думи създаването на препарата е почнала в края на месец януари. През месец март " Бионтек " разгласи за партньорството си с " Пфайзър ".

Шахин напомни, че имунизацията е минала през клинични тествания както в Германия, по този начин и в Съединени американски щати. Тази разработка съставлява значима крачка в битката с пандемията в миг, когато се следи в целия свят растеж на новите случаи на заразявания.

В понеделник производителите разгласиха междинните резултати от клиничните тествания, от които пролича, че успеваемостта на имунизацията е над 90 на 100.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР