Ваксината срещу COVID-19 на Novavax Inc е ефективна при генериране

...
Ваксината срещу COVID-19 на Novavax Inc е ефективна при генериране
Коментари Харесай

Novavax: Ваксината ни предизвиква имунен отговор към Омикрон

Ваксината против COVID-19 на Novavax Inc е ефикасна при генериране на имунен отговор против разновидността Omicron, съгласно ранни данни на компанията, заяви " Ройтерс ".

Двудозовата ваксина на Novavax беше позволена за приложимост тази седмица от регулаторите на Европейския съюз и Световната здравна организация. Препаратът обаче още не е утвърден Съединените щати. 

Novavax споделя, че приемането на спомагателна бустер доза от имунизацията й в допълнение покачва имунния отговор на хората към Омикрон. Данните са взети от настоящите изследвания на Novavax за успеваемостта на имунизацията й при юноши и като бустер.

Други производители на ваксини против COVID-19, в това число Pfizer и Moderna, също рапортуват, че препаратите им покачват имунния отговор против Омикрон. Резултатите още веднъж се базират на ранните данни от проучвания. Резистентността във всички случаи е по-силна при хора, които са получили спомагателна бустер доза.

Novavax заяви също, че работи върху създаването на характерна за Омикрон ваксина и съобщи в сряда, че чака да стартира производството на дози от характерната за разновидността ваксина през януари.

Производителят ще стартира да доставя ваксини до 27-те държави-членки на Европейски Съюз през януари като част от договорката си за доставка на до 200 милиона дози.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР