Ваксината срещу COVID-19 на Moderna може би крие по-висок риск

...
Ваксината срещу COVID-19 на Moderna може би крие по-висок риск
Коментари Харесай

CDC: Ваксината на Moderna може би е по-рискова за сърдечно възпаление от тази на Pfizer

Ваксината против COVID-19 на Moderna може би крие по-висок риск от сърдечно инфектиране в някои възрастови групи, в сравнение с имунизацията на Pfizer-BioNTech, обявиха във вторник от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC). Информацията на специалистите се основава на данни от последни изследвания.

От американския лекарствен регулатор обаче допълват, че данните, свързани с проявата на миокардит и перикардит след двете иРНК ваксини не са идентични и поредни във всички системи за наблюдаване на сигурността на имунизациите в Съединени американски щати.

Въз основа на данни от системата Vaccine Safety Datalink (VSD), честотата на сърдечно инфектиране е 97,3 случая на 1 млн. дози за мъже на възраст от 18 до 39 години след втора доза от имунизацията на Moderna, против 81,7 случая на 1 млн. дози след имунизацията Pfizer/BioNTech.

Наличната информация демонстрира, че множеството хора с миокардит след иРНК имунизация против COVID-19 се възвръщат с течение на времето, показват от CDC.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР