Ваксината, разработена от американската фармацевтична компания Pfizer и германският й

...
Ваксината, разработена от американската фармацевтична компания Pfizer и германският й
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer/BioNTech неутрализира новите щамове

Ваксината, създадена от американската фармацевтична компания Pfizer и немският й сътрудник BioNTech, обезврежда новите варианти ковид, които са разпознати във Англия и Южна Африка. Това се посочва в известие, оповестено на уеб страницата на. 

В него се представят резултатите от лабораторни проучвания с потребление на кръвна плазма от лица, имунизирани против ковид по време на третата фаза на клиничните изпитвания на имунизацията. Според известието, плазмата обезврежда разновидностите на SARS-CoV-2, разпозната в Обединеното кралство и Южна Африка, измерени посредством изследвания, извършени от Pfizer и Медицинския отдел на Университета в Тексас (UTMB). Резултатите са оповестени в цифровата библиотека bioRxiv и са изпратени в рецензирано списание.

Учените са изследвали резултата на плазмата, взета от 20 имунизирани хора, взели участие във Фаза 3. От трите рекомбинантни разновидността, единият има разновидност, обща както за разновидностите във Англия, по този начин и в Южна Африка (N501Y), един има разновидности, общи за разновидността във Англия (Δ69 / 70 + N501Y + D614G), а третият има разновидности, общи за южноафриканския вид (E484K + N501Y + D614G). Серумите от лица, имунизирани с имунизацията Pfizer-BioNTech против COVID-19 неутрализираха всички тествани варианти на SARS-CoV-2, изясняват от компанията. 

Pfizer и BioNTech смятат, че дребните разлики във вирусното обезвреждане, следени в тези изследвания, е малко евентуално да доведат до доста понижаване на ефикасността на имунизацията. 

Ваксината Pfizer-BioNTech COVID-19 е позволена за незабавна приложимост от Американската организация по храните и лекарствата при лица над 16 години. Тя е и първата, утвърдена за приложимост от Европейската организация по медикаментите и с нея се прави имунизирането на хора в разнообразни европейски страни. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР